Terenul destinat construcției „Arena Chișinău” va fi transmis unei SRL cu capital integral de stat

  • 13 Aprilie 2018 13:58
Terenul destinat construcției „Arena Chișinău” va fi transmis unei SRL cu capital integral de stat

Terenul cu o suprafață de aproape 70 de hectare destinat construcției Arenei polivalente, numită ”Arena Chișinău”, proiect promovat de Partidul Democrat, va fi transmis unei Societăți cu Răspundere Limitată cu capital integral de stat ce urmează să fie creată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Societatea comercială va administra bunurile și mijloacele financiare din surse publice destinate construirii arenei polivalente. Un proiect ce stabilește criteriile de bază a parteneriatului public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente și cerințele generale la selectarea partenerului privat a fost aprobat astăzi de Guvern. Termenul contractului a fost stipulat de minimum 10 ani. 

Din bugetul de stat, vor fi transferați 202 milioane de lei în calitate de aport în capitalul social al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”, se mai arată în proiectul adoptat de Guvern. 

Partenerul privat va trebui să îndeplinească o serie de condiții, între care – experiență generală în domeniul construcțiilor cu minimum 3 proiecte de proiectare și construcție realizate pe parcursul ultimilor 5 ani, cel puțin cu o valoare de 30 milioane de euro pe proiect, experiență în construcția edificiilor de profil sportiv similare, cifra de afaceri medie anuală minimă din activități de construcții de cel puțin 50 de milioane de euro pe an în ultimii 3 ani și acces la linii de finanțare de minimum 50 de milioane de euro de la instituții bancare sau orice alte instituții financiare cu reputație.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău