Teodor Meleșcanu: Parteneriatul Strategic România-SUA va fi dezvoltat în timpul președinției lui Trump

  • 20 Ianuarie 2017 13:38
Teodor Meleșcanu: Parteneriatul Strategic România-SUA va fi dezvoltat în timpul președinției lui Trump

Parteneriatul Strategic al României cu Statele Unite va fi dezvoltat în timpul președinției lui Donald Trump, a declarat ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, într-un interviu acordat redactorului Radio România Actualități, Carmen Gavrilă.

Teodor Meleșcanu: Ne așteptăm ca relația noastră să cunoască, în perioada următoare, o etapă de înflorire și dezvoltare, având în vedere că Parteneriatul Strategic este pentru noi o prioritate de politică externă.

Reporter: Președintele Trump a reproșat, în repetate rânduri, europenilor că nu își îndeplinesc partea lor de angajamente, în cadrul NATO, în ce privește procentul din PIB pentru apărare.

Teodor Meleșcanu: Guvernul Grindeanu, în proiectul de buget pe care îl va trimite parlamentului, a pus deja foarte clar problema 2% pentru Ministerul Apărării. Deci, din acest pucnt de vedere, ne-am îndeplinit obligațiile pe care ni le-am asumat.

Reporter: Avem motive să ne tememde o colaborare, de un dialog mai bun între SUA și Rusia, în timpul președinției Trump?

Teodor Meleșcanu: Cel puțin din declarațiile pe care le-a făcut candidatul Trump, și acum președintele SUA Trump, există referiri la faptul că se dorește o relație mai bună cu Federația Rusă de către Statele Unite ale Americii. Pentru noi, SUA este partenerul strategic la României și, în consecință, vom sprijini eforturile SUA de a identifica, prin dialog, soluții negociate care să fie viabile și durabile la toate dosarele urgente de pe agenda internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău