Teodor Meleșcanu: Parteneriatul Estic constituie una dintre cele mai importante politici la nivelul UE

  • 08 Aprilie 2019 20:25
Teodor Meleșcanu: Parteneriatul Estic constituie una dintre cele mai importante politici la nivelul UE

Parteneriatul Estic este una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene și este necesară adoptarea unui document care să ofere atât posibilitatea de a evalua ce s-a întâmplat, cât și o perspectivă pentru viitoarea Comisie Europeană, a declarat ministrul afacerilor externe de le București, Teodor Meleșcanu, după încheierea reuniunii Consiliului Afaceri Externe, de la Luxemburg.

El a subliniat că una dintre prioritățile Președinției române a Consiliului UE este organizarea unui eveniment pe tema Parteneriatului Estic. Potrivit acestuia, Președinția română a Consiliului UE are în vedere și analizarea măsurilor și a proiectelor concrete până în anul 2020, dar în special începerea unui proces de reflecție în legătură cu ce se va întâmpla după 2020 cu Parteneriatul Estic, transmite Agerpres.

Parteneriatul Estic a fost lansat în 2009 cu obiectivul de a consolida asocierea politică și integrarea economică a șase țări din spațiul ex-sovietic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău