Teodor Meleșcanu a discutat cu Boris Johnson despre situația românilor din Marea Britanie după Brexit

  • 26 Septembrie 2017 23:47
Teodor Meleșcanu a discutat cu Boris Johnson despre situația românilor din Marea Britanie după Brexit

Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit, luni seara, cu omologul său britanic, Boris Johnson, cu care a discutat despre posibilitatea dezvoltării relațiilor bilaterale după Brexit și despre situația comunității românești din Marea Britanie.

”Consultările cu partea britanică au oferit prilejul unui amplu schimb de opinii privind stadiul și perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului Strategic (lansat în anul 2003) și situația comunității românești din Marea Britanie în context Brexit”, informează Ministerul de Externe, citat de MEDIAFAX.

Întrevederea survine în contextul demarării unei noi runde de negocieri între guvernul britanic și Comisia Europeană.

”În acest context, s-a discutat despre perspectiva continuării implicării Marii Britanii în domeniul securității și apărării, la nivel european, post-Brexit. Demnitarul român a salutat dinamica colaborării militare, aflată anul acesta la un nivel deosebit de intens și a subliniat importanța cooperării aprofundate dintre România și Marea Britanie. Cele două părți au reafirmat angajamentul de consolidare a Parteneriatului Strategic inclusiv prin identificarea unor noi oportunități de acțiune sectorială”, precizează sursa citată.

Meleșcanu a abordat și perspectivele post-Brexit ale comunității românești din Regatul Unit.

”A fost evidențiat gradul ridicat de integrare al comunității românești în societatea britanică, precum și valoarea adăugată pe care această comunitate o aduce țării gazdă”, se mai spune în comunicatul MAE.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anunțat luni seară pe Twiter că se află la București pentru a discuta cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, despre relațiile dintre Marea Britanie și România după ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

"Mă aflu în această seară la București, pentru a-l asigura pe ministrul român de Externe Teodor Meleșcanu că legăturile Marea Britanie-România vor fi chiar mai puternice după ce părăsim Uniunea Europeană", a scris oficialul britanic pe contul său de Twitter.

Boris Johnson a postat și o fotografie în care apare alături de Teodor Meleșcanu la reședința ambasadorului britanic la București, potrivit site-ului postului CNBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău