Teodor Cârnaț a demisionat din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

  • 10 Octombrie 2017 10:04
Teodor Cârnaț a demisionat din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Teodor Cârnaț, a demisionat din funcție. El a declarat că a făcut acest lucru pentru a nu se identifica cu actuala guvernare.

Teodor Cârnaț a mai spus că-și dă demisia și pentru că nu este de accord cu modul în care a fost organizat testul la poligraf pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI) la care a candidat și el.

Teodor Cârnaț a câștigat concursul pentru suplinirea funcției de președinte al ANI după cele două probe, scrisă și orală, dar a picat testul cu detectorul de minciuni.

El a acuzat organizatorii testului că ar fi vorba, mai degrabă, de o farsă decât de un test serios.

La rândul său, Sergiu Ostaf, cel care a prezidat ședința Consiliului de Integritate al ANI, respinge acuzațiile aduse de Cârnaț. „Ambii candidați nu au susținut proba de poligraf. Proba se face în baza riscurilor determinate de Consiliul de Integritate. Aceste riscuri sunt verificate de poligrafologul calificat, specializat, instruit în SUA și acreditat. Decizia Consiliului a fost luată în baza rezultatelor… Restul, ce povestește fiecare persoană, îi privește. Nu vreau să comentez lucruri care  nu mă privesc. Decizia Consiliului este unanimă, fără opinii separate”, a punctat Ostaf, pentru Ziarul de Gardă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău