Tentativă eșuată de atac cu rachetă asupra Zonei Verde din Bagdad unde se află ambasadele mai multor țări, inclusiv cea a SUA

  • 05 Iulie 2020 13:08
Tentativă eșuată de atac cu rachetă asupra Zonei Verde din Bagdad unde se află ambasadele mai multor țări, inclusiv cea a SUA

O rachetă lansată duminică înspre Zona Verde din Bagdad, care adăpostește ambasadele SUA și ale altor țări, a căzut în apropiere, avariind o casă și rănind un copil, a transmis armata irakiană.

Forțele de securitate au reușit, concomitent, să oprească o altă rachetă de tip Katyusha, înainte de a fi lansată înspre baza aeriană militară Taji, aflată la nord de Bagdad, unde se află soldați americani, se precizează într-un comunicat al Armatei. Autoritățile militare nu au furnizat detalii suplimentare. SUA dă vina pe o grupare paramilitară pro-Iran, pentru atacurile regulate executate asupra obiectivelor americane din Irak, inclusiv cel de lângă Ambasada din Bagdad. Nicio grupare paramilitară pro-Iran cunoscută nu a revendicat, deocamdată, atacul. O sursă medicală și una din Poliție au confirmat că un copil a suferit răni superficiale, provocate de fragmente de rachetă care au aterizat pe casă. Potrivit sursei din Poliție, un sistem antirachetă instalat pentru protejarea ambasadei SUA, testat sâmbătă, a doborât racheta care a explodat în aer, înainte de a putea atinge perimetrul Zonei Verde.

Forțele de securitate irakiene au descins săptămâna trecută la sediul central al grupării paramilitare proiraniene, Kataib Hezbollah, în sudul Bagdadului, arestând peste zece membri ai grupării, sub acuzația de implicare în mai multe atacuri cu rachetă. Majoritatea dintre cei reținuți au fost, ulterior, eliberați. Grupările paramilitare, susținute de Iran, au ajuns să domine mai multe zone din instituțiile de securitate și economie din Irak, dar și din viața politică. Guvernul premierului Mustafa al-Kadhimi este favorizat de SUA și a sugerat că, în plus față de discuțiile dure cu grupările paramilitare, va acționa ferm, însă episodul confuz de săptămâna trecută, finalizat cu eliberarea celor reținuți, dovedește că premierul întâmpină o rezistență dură.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău