Tentativă de incendiere la domiciliul președintelui Adunării Naționale din Franța

  • 09 Februarie 2019 14:12
Tentativă de incendiere la domiciliul președintelui Adunării Naționale din Franța

Președintele Adunării Naționale din Franța, Richard Ferrand, a decis să depună plângere după o tentativă „voluntară” de incendiu constatată vineri la domiciliul său privat situat la Motreff, în regiunea vestică Bretania, relatează AFP.

"Jandarmeria Națională a descoperit la fața locului o pătură, o bucată de cauciuc și o torță artizanală îmbibată de benzină, astfel că nu mai există îndoială în privința originii criminale", se arată într-un comunicat al Adunării Naționale, preluat de Ferrand, membru al partidului prezidențial La République en Marche.

Ferrand, care a postat pe Twitter două fotografii în care se poate vedea o ușă cu geam incendiată, a primit imediat sprijinul din partea multor personalități politice, în special a președintelui Emmanuel Macron, de care este apropiat.

"Nimic nu legitimează violența sau intimidarea față de un ales al Republicii. Întreaga mea solidaritate pentru @RichardFerrand și apropiații săi", a reacționat șeful statului pe Twitter.

În opinia procurorului de Brest, Jean-Philippe Recappé, "este vorba de un incendiu criminal", fiind găsite resturi de cauciuc și urme de carburant.

"Un vecin și-a dat seama că cineva a vrut să declanșeze un incendiu. Și-a dat seama de asta în jurul orei 14.00. Nu este o reședință principală. Casa nu era locuită", a adăugat procurorul, care nu a putut spune când au fost comise faptele.

El a mai spus că focul a făcut să explodeze geamul ușii, dar că incendiul s-a oprit acolo. "Nu există niciun indiciu care să sugereze vreo legătură cu 'vestele galbene', nicio revendicare, nicio spargere a casei", a adăugat Recappé, care a confirmat că a fost deschisă o anchetă.

Domiciliile și birourile mai multor aleși ai majorității prezidențiale au fost deteriorate de la începutul mișcării 'vestelor galbene' în noiembrie, iar unii dintre acești politicieni au primit amenințări cu moartea.

Conform unor surse parlamentare, circa 50 de deputați au fost vizați în ultimele săptămâni.

"Cei care intimidează, amenință, agresează, vandalizează, dau foc, nu vor avea niciodată ultimul cuvânt în democrație. Niciodată. Suntem Republica și îi vom combate fără oprire", a reacționat purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău