Tenisul masculin are nevoie de nume noi în semifinale, spune Mats Wilander

  • 20 August 2019 18:11
Tenisul masculin are nevoie de nume noi în semifinale, spune Mats Wilander

Tenisul masculin are nevoie de apariții noi în semifinale, "care să nu se numească Roger, Rafa sau Stan sau Novak", a declarat fostul mare campion suedez Mats Wilander, acum comentator pentru Eurosport, cu câteva zile înainte de US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, scrie EFE, preluat de Agerpres.

Wilander a recunoscut că ar fi dezamăgit dacă în semifinalele de la New York s-ar întâmpla la fel ca la Roland Garros și Wimbledon.

"Aș fi foarte surprins și dezamăgit dacă tinerii nu pot ajunge în semifinale pe o suprafață dură", a spus suedezul. "Pe iarbă e nevoie de experiență, pe zgură de un anume stil, dar pe o suprafață dură chiar nu sunt scuze ca un tânăr să nu se califice, ar trebui să spun chiar doi. Avem nevoie în semifinale de doi băieți care să nu se numească Roger, Rafa sau Stan sau Novak", a afirmat suedezul.

Cu câteva zile înainte de tragerea la sorți, Wilander îi vede ca mari favoriți pe Djokovic și Nadal. Potrivit lui, spaniolul este "singurul jucător care-l poate învinge pe Novak Djokovic într-o partidă de Mare Șlem de cinci seturi".

"Daniil Medvedev ar putea și el câștiga, dar cred că Nadal este cel mai mare pericol pentru ca Novak să nu învingă din nou", a comentat Wilander.

El are îndoieli în ce-l privește pe Federer, poate pentru că elvețianul a împlinit 38 de ani. "Cred că pentru cineva ca Federer cel mai mare obstacol este că va juca șapte meciuri grele. Nu contează stilul, poate avea o problemă împotriva unui jucător care lovește puternic sau care evoluează de pe fundul terenului", a spus suedezul.

În opinia sa, canadianul Felix Auger-Alliasime și grecul Stefanos Tsitsipas sunt cei doi jucători "care au cele mai mari posibilități de a reuși ceva extraordinar".

Wilander a fost tranșant în ce-l privește pe Nick Kyrgios: "Sper că nu se va comporta cum a făcut-o la Cincinnati".

Wilander, care pe 22 august va împlini 55 de ani, a câștigat în cariera sa șapte turnee de Mare Șlem.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău