Tenismanul Radu Albot a jucat a doua oară cu legendarul Roger Federer

  • 24 Octombrie 2019 11:52
Tenismanul Radu Albot a jucat a doua oară cu legendarul Roger Federer

Tenismanul moldovean Radu Albot a jucat la turneul ATP Basel (Elveția) a doua oară în cariera sa cu legendarul Roger Federer și a cedat în două seturi (0-6, 3-6), relatează MOLDPRES.

Partida a durat o oră și 4 minute. Roger Federer a acces în sferturile de finală. El a câștigat acest turneu de nouă ori.

Radu Albot a mai jucat cu Roger Federer în martie curent la turneul de la Miami (SUA) și a cedat în trei seturi (6-4, 5-7, 3-6).

Roger Federer a deținut locul 1 în clasamentul ATP timp de 310 săptămâni (record). În prezent, este clasat pe locul 3 ATP. Este deținător al recordului pentru cele mai multe victorii în finalele turneelor de Mare Șlem, cu 20 astfel de succese, și în finala Turneului Campionilor, unde a câștigat șase trofee. A fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști. Numeroși jucători de tenis și analiști consideră că Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.

Radu Albot se situează în prezent pe locul 49 în topul mondial. El a câștigat în cariera sa un singur turneu ATP, Delray Beach (SUA, anul curent). Într-un interviu acordat agenției, el a declarat că obiectivul său este să încheie anul 2019 în primii 50 jucători din lume.

Radu Albot este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open și Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) și Frantișek Cermak (Cehia).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:0,51 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău