Tenis: Ucraineanca Daiana Iastremska va fi adversara Simonei Halep în optimi, la Roma (WTA)

  • 16 Septembrie 2020 19:50
Tenis: Ucraineanca Daiana Iastremska va fi adversara Simonei Halep în optimi, la Roma (WTA)

Jucătoarea ucraineană de tenis Daiana Iastremska (20 de ani, 29 WTA) va fi adversara româncei Simona Halep (2 WTA, principala favorită) în optimile turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro.

Miercuri, Iastremska a trecut cu 4-6, 7-6 (7/3), 6-4, după două ore și 15 minute, de americanca Amanda Anisimova (19 ani, 27 WTA).

La începutul lunii trecute, Iastremska ar fi trebuit să joace la turneul de la Praga, câștigat de Simona Halep, unde urma să o întâlnească în primul tur pe Irina Begu, însă și-a anunțat retragerea din competiție.

La finele lui august, ucraineanca a participat la turneul WTA de la Cincinnati unde a pierdut în optimi, 6-3, 6-1, în fața niponei Naomi Osaka, apoi a fost prezentă la US Open, cotată ca favorită nr. 19, dar a pierdut în turul al doilea în fața americancei Madison Brengle (6-2, 6-3).

Halep și Iastremska se vor întâlni pentru prima dată la simplu.

La turneul de la Roma, marți, în proba de dublu, perechea formată din jucătoarele române de tenis Simona Halep și Monica Niculescu a acces în optimile de finală, impunându-se rapid în fața ucrainencelor Elina Svitolina/Daiana Iastremska, 6-0, 6-1, după un meci ce a durat doar 46 de minute.

Așa cum se știe, Simona Halep s-a calificat, la simplu, fără mari emoții în optimi, impunându-se miercuri în două seturi, 6-3, 6-4, în fața italiencei Jasmine Paolini, locul 99 în ierarhia internațională.

Simona Halep, care pe 27 septembrie va împlini 29 de ani, a trecut după ceva mai mult de o oră și 20 de minute de o adversară în vârstă de 24 de ani, care a fost beneficiara unui wild card.

Românca a început slab și a pierdut primele două ghemuri, apoi a controlat autoritar primul set și și-a dovedit superioritatea și în setul secund, care a fost mai echilibrat. Halep și Paolini s-au întâlnit cu această ocazie pentru prima dată. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău