Tenis: Turneul Masters 1000 de la Roma se va disputa fără public

  • 09 Septembrie 2020 17:50
Tenis: Turneul Masters 1000 de la Roma se va disputa fără public

Turneul Masters 1000 de la Roma, programat între 14 și 21 septembrie, se va desfășura cu porțile închise, ca măsură de precauție în contextul pandemiei de coronavirus, a explicat, într-o conferință de presă, președintele Federației italiene de tenis (FIT), Angelo Binaghi, citat de presa internațională, scrie Agerpres.

În opinia lui Binaghi, disputarea Masters 1000 de la Roma cu porțile închise este o "uriașă nedreptate", cât timp Roland Garros va avea loc cu spectatori.

"Este o uriașă nedreptate. Când alte sporturi, în alte regiuni (din Italia), au obținut autorizația să primească mii de oameni, la cea mai mare manifestație sportivă din țara noastră nu va putea intra nimeni", a spus președintele FIT.

După ce mai multe competiții din Italia au primit avizul pentru a primi un număr limitat de spectatori în septembrie (Formula 1 la Mugello, MotoGP la Misano, meciuri amicale de fotbal), organizatorii turneului de la Roma au luat în calcul prezența simultană a circa 6.000 de spectatori în fiecare zi, împărțiți în patru zone distincte.

Diferite protocoale prezentate autorităților sanitare au primit însă aviz nefavorabil, a continuat Binaghi. Printre acestea a fost și protocolul stabilit de Federația franceză de tenis, ce va permite prezența a până la 11.500 de spectatori pe zi la Roland Garros (27 septembrie-11 octombrie).

La Foro Italico este așteptată mai ales revenirea în competiție a lui Rafael Nadal, de nouă ori câștigător al acestui turneu. Nadal va juca la Roma după ce a renunțat să meargă în Statele Unite pentru US Open.

Peste 220.000 de spectatori au asistat anul trecut la turneul de la Roma.

Președintele Federației italiene consideră "absurd" acest refuz și regretă lipsa de susținere din partea regiunii Lazio, care "nu a vrut să-și asume responsabilitatea
autorizării intrării publicului".

"Prejudiciul este uriaș. Dacă am fi știut dinainte, am fi organizat turneul în altă regiune, de exemplu la Genova sau în Apulia", a spus Binaghi. El a adăugat că rambursarea biletelor se va face prin intermediul unui voucher care va putea fi utilizat în următorii doi ani.

Guvernul italian a decis ca meciurile de fotbal să se dispute în continuare cu porțile închise, în ciuda cererilor tot mai presante ale cluburilor, ce doresc revenirea limitată a publicului în Serie A, a cărei nouă ediție începe pe 19 septembrie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău