Tenis: Treisprezece jucători, între care și Simona Halep, implicați într-o campanie împotriva violenței de gen

  • 29 Aprilie 2021 12:53
Tenis: Treisprezece jucători, între care și Simona Halep, implicați într-o campanie împotriva violenței de gen

Treisprezece jucători de tenis, din circuitele ATP și WTA, colaborează cu Fundația Mutua Madrilena la o nouă campanie de sensibilizare împotriva violenței bazată pe gen, care coincide cu turneul WTA 1.000 de la Madrid, informează agenția EFE, preluat de Agerpres.

Simona Halep, Naomi Osaka, Dominique Thiem, Fernando Verdasco, Elina Svitolina, Feliciano Lopez, Kiki Bertens, Pablo Carreno Busta, Alexander Zverev, Angelique Kerber, Carla Suarez Navarro, Juan Martín del Potro și Karolina Pliskova sunt personajele din tenis care au luat parte la videoclipul campaniei, intitulat "NU".

"Când vine vorba de maltratare știm un singur cuvânt", se arată în fraza care motivează mesajul. "Fără insulte, fără umilințe, fără bătăi", se arată în videoclip.

Videoclipul și elementele sale grafice ale campaniei vor fi difuzate la posturile de televiziune, în presă, rețele de socializare și pe terenurile turneului de la Madrid.

Fundația Mutua Madrilena a inițiat în 2012 o campanie împotriva violenței de gen. În colaborare cu un ONG, aceasta își propune să ajute femeile care suferă de pe urma abuzurilor și copiii acestora, organizând diferite acțiuni de sensibilizare a opiniei publice împotriva violenței și de izolare socială a agresorilor.

Jucătoarea română Simona Halep (29 ani, 3 WTA), a treia favorită, va debuta în prima rundă la Madrid contra unei jucătoare spaniole, Sara Sorribes Tormo (24 ani, 46 WTA).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău