TENIS | Simona Halep va debuta anul acesta în Australia. "Mie îmi place să joc pe căldură", declară românca

  • 01 Ianuarie 2019 18:00
TENIS | Simona Halep va debuta anul acesta în Australia.

Simona Halep, locul 1 WTA, va debuta în acest sezon în Australia, la Sydney și Melbourne. Românca a declarat, într-un interviu acordat pentru Courier Mail, că este pregătită să se confrunte cu condițiile grele de la Antipozi și că va lua în vedere toate aspectele importante, căldura excesivă fiind un avantaj pentru ea.

”Mie îmi place să joc pe căldură. Condiția fizică e o parte importană a jocului meu și un punct forte al meu. E ceva pentru care lucrez foarte mult pe toată durata anului. Când ai meciuri lungi în condiții grele, e un mare ajutor psihologic să știi că poți trece linia

Experiența mă ajută să știu tot ce trebuie să fac pentru a mă recupera și pentru a avea grijă de mine. Astfel, încercă să nu mă gândesc la căldura foarte mare ca la un lucru negativ. Vreau doar să mă pregătesc cât de mult e necesar și să fiu precaută", a afirmat Simona.

Românca a vorbit și despre cum este să fii lider mondial și cum se reflectă acest lucru asupra jocului său:"Sunt foarte mândră de cum am controlat presiunea de a fi numărul 1 în 2018. Nu este ușor când ai o țintă pe spatele tău, pentru că toată lumea vrea să joace cât mai bine împotriva ta și să te învingă. Dar trebuie să fii mândru că ești lider mondial. Încerc să iau asta mai degrabă ca pe un privilegiu decât ca pe o povară și să o folosesc drept motivație pentru a deveni o jucătoare și mai bună".

Simona se va afla printre competitoare de top la Sydney. Din TOP 10 mondial, doar Caroline Wozniacki va lipsi de pe tabloul principal.

Simona Halep a disputat cel mai lung meci al anului trecut chiar la Australian Open, în turul al treilea cu Lauren Davis, scor 4-6, 6-4, 15-13 (trei ore și 45 de minute). Un meci de genul nu se va putea repeta anul acesta, organizatorii introducând de curând super-tie-break-ul în setul decisiv, la scorul de 6-6, notează HotNews.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău