Tenis | Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Montreal, învingând-o pe australianca Ashleigh Barty

  • 12 August 2018 09:17
Tenis | Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Montreal, învingând-o pe australianca Ashleigh Barty

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului WTA de la Montreal (Canada), dotat cu premii totale în valoare de 2,82 milioane dolari, învingând-o în două seturi, 6-4, 6-1 pe australianca Ashleigh Barty, sâmbătă, în penultimul act al competiției.

Halep (26 ani), principala favorită, a controlat cu autoritate această primă confruntare directă cu Barty (22 ani, locul 16 WTA). Liderul WTA a început primul set în forță și s-a distanțat la 4-1, moment în care australianca a avut o revenire în joc, câștigând două ghemuri consecutive, însă Simona a revenit și s-a impus în final cu 6-4, după 38 minute de joc, relatează Agerpres.

Setul al doilea a fost controlat în totalitate de reprezentanta țării noastre, jucătoarea de la antipozi reușind să câștige doar un singur ghem, la 4-0 pentru Halep.

Calificarea în finală îi asigură Simonei Halep un cec de 254.425 dolari și 585 de puncte WTA.

Românca se va lupta duminică pentru trofeu cu câștigătoarea celei de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta americanca Sloane Stephens, campioana en titre de la US Open, și ucraineanca Elina Svitolina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău