Tenis: Simona Halep - Pandemia m-a adus într-o stare la care visam

  • 22 Septembrie 2020 13:10
Tenis: Simona Halep - Pandemia m-a adus într-o stare la care visam

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, după titlul cucerit luni la Roma, că pandemia de coronavirus a adus-o într-o stare la care visa, eliberând-o de presiune, iar acum fiind mai matură, mai relaxată.

''Cred că sunt mai matură acum. Pandemia m-a adus într-un loc la care visam. Sunt mai relaxată deoarece am văzut că lucrurile cele mai dificile sunt în viață în general, nu în sport. Așa că faptul că pot să fac la un nivel bun ceea ce fac de șapte ani e un lucru mare. Sunt mândră de asta, sunt recunoscătoare că pot să fac aceste lucruri mărețe și să dau totul deoarece sunt aici pentru că îmi doresc să fiu. Nu mă forțează nimeni, nimeni nu mă împinge să vin aici. Vine pentru că iubesc tenisul și îmi plac aceste emoții. În pandemie mi-au lipsit aceste emoții, iar acum nu mă mai lupt cu ele. Le doresc din nou și acum le gestionez mult mai bine ca înainte'', a declarat Halep pentru site-ul WTA după titlul obținut la Roma.

Simona Halep a recunoscut că visa de mult la trofeul de la Roma, din 2013.

''Am jucat un tenis bun aici, dar am pierdut de două ori la rând în finală, iar după a doua am fost foarte dezamăgită pentru că am pierdut deoarece nu am jucat jocul meu. Acum sunt foarte fericită că pot lua trofeul acasă. Am jucat un tenis bun toată săptămâna. Bineînțeles că finala nu a fost cum ne doream, cu retragerea Karolinei, dar am început bine și am avut încredere după primul set și m-am bucurat de tenis. E foarte plăcut să câștigi la Roma'', a mai spus numărul doi mondial.

Halep a rememorat ediția din 2013 a turneului de la Foro Italico, la care a început ascensiunea sa. Simona ocupa atunci locul 64 în lume și a intrat pe tablou din calificări, după care le-a învins pe rând pe Svetlana Kuznețova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci și Jelena Jankovic, înainte de a se înclina în fața Serenei Williams în semifinale. Ulterior, Halep a câștigat primele sale șase titluri WTA, la Nurnberg, s'Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, încheind anul pe locul 11 în lume, pentru ca după câteva săptămâni din 2014 să intre în top 10.

''Îmi amintesc acele vremuri ca și cum ar fi ieri și emoțiile pe care le aveam. Fiecare meci a fost o nebunie, cu o jucătoare foarte bună în fiecare zi. Emoțiile au fost mari. Nu știam cum să le gestionez, pentru că era cel mai mare turneu pentru mine. Faptul că am venit din calificări și le-am învins pe tabloul principal era ceva pentru mine. Jucând mai bine de la o zi la alta și găsind un ritm, găsind resurse pentru a câștiga meciurile în fața unor jucătoare de top mi-a dat încredere. Nu voi uita niciodată acest turneu, pentru că aici a început totul. După aceea a fost o nebunie să câștig șase titluri WTA în acel an și să închei pe 11. A fost un an uimitor. Trebuie să recunosc că e poate favoritul meu, deoarece am simțit nivelul cel mai înalt și nu l-am scăzut de atunci. Sunt recunoscătoare pentru acești șapte ani și că am obținut acest titlu. Am muncit destul și cred că l-am meritat'', a relatat Halep.

Simona Halep a intrat în top 10 mondial în ianuarie 2014, iar în fiecare an de atunci a încheiat pe una din primele două poziții.

''Wow. E o nebunie. Trebuie să păstrez asta în minte de fiecare dată când am un moment greu. O voi spune echipei mele, poate merit ceva pentru asta (râde, n. red.). E ceva uluitor ce am reușit. Și din 2013 nu am ieșit niciodată din top 10. Sunt mândră de asta'', a comentat Halep.

Simona Halep a ajuns la 14 meciuri câștigate la rând și a obținut titlul la ultimele trei turnee la care a participat, urmând să fie principala favorită la Roland Garros.

''Nu știu la ce să mă aștept, deoarece nu am mai jucat la un turneu de Mare Șlem într-o bulă (nu a participat la US Open, n. red.), dar sunt destul de sigură că va fi ceva similar cu ce am întâlnit la ultimele turnee. Cu presiunea sunt obișnuită. Am fost numărul unu mondial și am jucat la un Grand Slam, așa că a fost mai multe presiune ca acum. Nu mă voi gândi la asta. Dacă lumea crede că sunt favorită, foarte bine, eu nu mă gândesc la asta, deoarece fiecare meci este o bătălie și toată lumea o dorește cu disperare. Mă voi concentra pe jocul meu, cum am făcut-o aici (la Roma, n. red.), cum am făcut-o la Praga. Nu mă stresez în legătură cu rezultatele. Trebuie să fim recunoscătoare că avem șansa de a juca din nou în aceste condiții dificile și să le mulțumim oamenilor care sunt foarte răbdători cu noi, deoarece suntem morocănoase uneori. Ei fac ca totul să fie mai simplu, să fie mai sigur. Trebuie să fiu calmă, să mă bucur de tenis și să dau tot ce pot când ies pe teren. Acesta este obiectivul meu principal'', a explicat Halep.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău