Tenis | Simona Halep, nominalizată în ancheta pentru cea mai bună jucătoare a lunii februarie (WTA)

  • 06 Martie 2019 10:11
Tenis | Simona Halep, nominalizată în ancheta pentru cea mai bună jucătoare a lunii februarie (WTA)

Românca Simona Halep, numărul doi mondial, a fost nominalizată, alături de alte trei sportive, în ancheta pentru cea mai bună jucătoare de tenis a lunii februarie în circuitul profesionist, potrivit site-ului WTA, relatează Agerpres.

Contracandidatele româncei în ancheta WTA sunt belgianca Elise Mertens, elvețianca Belinda Bencic și cehoaica Petra Kvitova.

Simona Halep a jucat nouă meciuri în 13 zile în Orientul Mijlociu, disputând finala la Doha și atingând sferturile de finală la Dubai. După ce a pierdut primul loc în clasamentul mondial la finalul turneului Australian Open, Halep a revenit pe locul secund în urma rezultatelor din februarie. Singurele sale înfrângeri au venit în fața viitoarelor campioane de la Doha (Mertens), respectiv Dubai (Bencic).

Elise Mertens a cucerit cel mai important titlu al carierei, cel dintâi pentru ea de nivel Premier, la Qatar Total Open. În drumul spre trofeu, Mertens a reușit trei victorii în fața unor jucătoare de top 10, olandeza Kiki Bertens, germanca Angelique Kerber și Simona Halep, trecându-și în palmares al cincilea titlu WTA.

Belinda Bencic și-a anunțat revenirea în elita WTA prin titlul de la Dubai, primul de categoria Premier 5, venit în urma a patru victorii contra unor jucătoare din top 10: belarusa Arina Sabalenka (în fața căreia a salvat șase mingi de meci), Simona Halep, ucraineanca Elina Svitolina și Petra Kvitova. Fostul număr 7 mondial a revenit în top 30 pentru prima oară din septembrie 2016.

Petra Kvitova, care în ianuarie a jucat finala la Australian Open, a jucat sferturi la Sankt Petersburg, iar la Dubai a disputat a treia sa finală din acest an.

Iubitorii tenisului pot vota până joi în această anchetă pe site-ul WTA, iar câștigătoarea va fi anunțată vineri. În ianuarie, cea mai bună jucătoare din circuit a fost aleasă japoneza Naomi Osaka, nimeni alta decât campioana de la Australian Open.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău