Tenis: Simona Halep e pregătită să înceapă sezonul de zgură la Stuttgart

  • 20 Aprilie 2021 13:11
Tenis: Simona Halep e pregătită să înceapă sezonul de zgură la Stuttgart

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a declarat pregătită să înceapă sezonul de zgură la turneul de la Stuttgart, după ce a fost nevoită să abandoneze luna trecută la Miami, din cauza unei accidentări la umărul drept, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

'Am avut o pauză mai lungă de două săptămâni și m-am tratat la umăr. Mă simt mult mai bine'', a declarat numărul trei mondial presei la turneul WTA 500 de la Stuttgart.

''Nu am mai simțit dureri în ultimele zile în care m-am antrenat acasă și nici aici. Sper că va fi la fel și în timpul meciurilor, deoarece e diferit față de antrenamente'', a adăugat a doua favorită a turneului.

Fosta campioană de la Roland Garros a câștigat toate turneele importante pe zgură din Europa, cu excepția celui de la Stuttgart.

''Vreau foarte mult să îl câștig. Este un turneu frumos, cu condiții bune, iar lumea e drăguță cu mine aici. E obiectivul meu să câștig turneul. Vreau să câștig toate turneele de pe zgură dacă e posibil'', a subliniat Halep.

Românca a precizat că având în vedere restricțiile legate de COVID-19 din Australia înseamnă că antrenorul Darren Cahill va rămâne alături de ea întregul sezon de zgură.

''Va fi alături de mine, deoarece nu se poate întoarce acasă ... n-are de ales. A fost în România alături de mine timp de o săptămână'', a explicat Halep.

''Ne-am antrenat foarte bine acasă. El e aici pentru prima oară și e foarte plăcut să îl am alături întregul sezon de zgură, pentru că este suprafața mea favorită. Înseamnă mult pentru mine, am multă încredere când este aproape de mine'', a mărturisit Halep.

Simona Halep, care a reușit doar o semifinală la Stuttgart (2017), va debuta miercuri, direct în optimile de finală, împotriva unei jucătoare cehe, câștigătoarea dintre Marketa Vondrousova și Marie Bouzkova.

Halep începe sezonul de zgură din postura de ''regină a acestei suprafețe'', potrivit unei ierarhii pe ultimii cinci ani care cuprinde cele mai importante rezultate înregistrate pe zgură.

În 2020, Halep a câștigat două titluri pe zgură, la Praga și la Roma, iar în ultimii cinci ani și-a mai trecut în palmares titlul la Roland Garros (2018), două trofee la Madrid (2016, 2017), dar a jucat și o finală la Roland Garros (2017), două la Roma (2017, 2018), una la Madrid (2019), având și un sfert de finală la Madrid (2018) și altul la Roland Garros (2019).

Românca are un procentaj de 74,3% victorii în carieră pe această suprafață, iar în sezonul 2019-20 a înregistrat un bilanț de 24 de victorii și 4 înfrângeri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău