Tenis | Simona Halep declară că e interesată de titluri de Mare Șlem și de o medalie olimpică, nu de clasament

  • 24 Martie 2021 11:14
Tenis | Simona Halep declară că e interesată de titluri de Mare Șlem și de o medalie olimpică, nu de clasament

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a declarat că este interesată mai degrabă de câștigarea unor titluri de Mare Șlem și a unei medalii olimpice decât de a fi pe o poziție bună în clasamentul mondial, relatează Reuters.

''Pentru mine, obiectivul este un Grand Slam, dacă e posibil să mai câștig unul. Și de asemenea, Jocurile Olimpice de anul acesta, pentru că îmi doresc să am o medalie în carieră. Așa că mă concentrez mai degrabă pe turnee, decât pe clasament'', a spus Halep, fost lider mondial, înaintea debutului său la ediția din acest an a turneului Miami Open.

Halep (29 ani) va participa în premieră la un turneu în Statele Unite de la debutul pandemiei de coronavirus, după ce în august anul trecut a renunțat la US Open din cauza preocupărilor legate de COVID-19.

Dubla campioană de Mare Șlem a câștigat în 2020 trei titluri consecutive, la Dubai în februarie, iar apoi la Praga (august) și Roma (septembrie), după reluarea circuitului profesionist.

Simona Halep s-a arătat bucuroasă că va juca la Miami, un turneu pe care nu l-a câștigat niciodată, deși se confruntă cu mici probleme la umăr.

''Suntem într-o 'bulă', și e obositor să stai săptămâni într-o 'bulă'. Însă trebuie să respectăm regulile'', a mărturisit Halep, care s-a infectat în octombrie cu noul coronavirus, având simptome ușoare, iar luna aceasta s-a vaccinat împotriva COVID-19.

''Mă simt mai relaxată, e mai confortabil să călătoresc acum, însă mă protejez în continuare. Acesta este motivul pentru care am venit în State'', a subliniat Halep.

Halep e a treia favorită a turneului Miami Open și va juca direct în turul secund, cu învingătoarea dintre Mihaela Buzărnescu și Caroline Garcia (Franța).

Simona Halep va juca și la dublu, alături de germanca Angelique Kerber, adversarele din prima rundă fiind Elise Mertens (Belgia) și Arina Sabalenka (Belarus), principalele favorite.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău