Tenis | Simona Halep afirmă că a făcut cu Swiatek cel mai bun meci al său la Roland Garros

  • 04 Iunie 2019 09:57
 Tenis | Simona Halep afirmă că a făcut cu Swiatek cel mai bun meci al său la Roland Garros

Campioana en titre de la Roland Garros, românca Simona Halep, a declarat, luni, că meciul cu poloneza Iga Swiatek, câștigat cu 6-1, 6-0, în optimile de finală, a fost cel mai bun meci al său la ediția din acest an a turneului parizian de tenis, scrie Agrerpres.

Halep a reușit să se impună în doar 45 de minute în fața polonezei de 18 ani (104 WTA).

''Consider că a fost cel mai bun meci al meu aici, am jucat foarte bine, iar ea a fost un pic nervoasă pentru că a jucat pe acest teren (Philippe Chatrier, n. red.). Mă așteptam la un meci dificil, deoarece antrenorul mi-a spus că lovește imprevizibil, că e greu de înțeles stilul de joc. Așa că eram pregătită pentru asta, dar a fost mai bine decât speram'', a afirmat Halep, care a bifat a 11-a sa victorie consecutivă la Paris.

În sferturi, Halep va înfrunta o altă reprezentantă a noului val, americanca Amanda Anisimova (17 ani).

''Mă simt bătrână, foarte bătrână'', a glumit Halep (27 ani), în perspectiva partidei cu Anisimova. ''Nu am jucat pe Chatrier la 17 ani, eram în calificări. Să joc împotriva cuiva cu zece ani mai tânără, nu e ușor. Sunt tinere, nu au nimic de pierdut, așa că fiecare meci e dificil. Cred că generația noastră a fost un pic mai timidă. Acum, fetele din actuala generație au mult curaj, se luptă cu orice jucătoare aflată în top și nu se gândesc că se află jos în clasament. Le apreciez, e bine pentru tenis, deoarece jucătoarele tinere ajung repede în top. Dar, avantajul meu este că am experiență. Vom vedea ce va fi", a mai spus Halep, citată de site-ul turneului.

Înaintea meciului cu Halep, Swiatek mărturisise reporterilor că meciul cu campioana este un ''vis'', dar acesta s-a transformat repede în coșmar, deținătoarea titlului junioarelor la Wimbledon fiind condusă cu 5-0 după doar 14 minute de joc. Halep nu a scăzut ritmul și, după ce i-a cedat un ghem polonezei, a reușit o serie de șapte jocuri consecutive.

''Mă simt bine, nu mă stresez prea tare pe teren. Cred că primele două, trei meciuri sunt mai grele la un Grand Slam. Dacă ajungi în a doua săptămână, așteptările sunt tot mai mari. Aștept mult de la mine și sper să dau tot ce pot în turul următor, ia restul va fi un bonus", a adăugat Halep.

Românca a avut cuvinte de încurajare pentru Swiatek, după acest eșec drastic: ''Cred că trebuie să aibă mai multă încredere în ea și că poate să fie în top, A învins jucătoare bune, are nevoie de mai multe meciuri, are nevoie de timp. Însă, cu siguranță va fi sus, pentru că la 18 ani a jucat în optimi la un Grand Slam''.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău