Tenis | Simona Halep a ratat calificarea în sferturi la Indian Wells (WTA)

  • 13 Martie 2019 08:55
Tenis | Simona Halep a ratat calificarea în sferturi la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă surprinzător de ceha Marketa Vondrousova cu 6-2, 3-6, 6-2, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (California/SUA), dotat cu premii în valoare de 9.035.428 dolari.

Vondrousova (19 ani) a reușit prima sa calificare în sferturile unui turneu Premier Mandatory și, totodată, primul succes în fața unei jucătoare din top 5 WTA.

Halep (27 ani) a evoluat doar un set, al doilea, la nivelul său obișnuit, în rest a greșit mult, a fost lipsită de inspirație, de concentrare, în fața unei adversare care a returnat aproape tot.

Primele cinci ghemuri ale meciului au însemnat tot atâtea break-uri, prima care a întrerupt această serie fiind Vondrousova, care s-a desprins la 4-2. Cehoaica aflată pe locul 61 în lume a reușit apoi să câștige din nou contra serviciului și a încheiat primul set cu un sec 6-2, în doar 31 de minute. Halep nu și-a făcut niciodată serviciul în primul set, câștigând doar 7 puncte cu acesta.

Românca a început bine actul secund, cu un ghem la zero, iar apoi s-a detașat la 4-1, a avut 5-2 și a încheiat setul cu 6-3. Serviciul Simonei a funcționat mult mai bine, ea având procentaj de sută la sută pe prima minge și de 75% pe a doua, pierzând doar 3 din 20 de puncte.

Halep a debutat foarte bine în decisiv, cu break, dar apoi nu s-a mai legat nimic în jocul său, a intervenit frustrarea și Vondrousova a câștigat cinci ghemuri la rând. Halep a făcut un break și a redus din diferență, 5-2, dar și-a pierdut serviciul la zero. Conform statisticii WTA, Halep a luat doar 6 puncte pe serviciul său în setul al treilea

Simona Halep a comis 4 duble greșeli, a avut procentaje de doar 48% la ambele servicii și a salvat doar o minge de break din 9.

Simona Halep, campioană la Indian Wells în 205 și semifinalistă anul trecut, va primi pentru participare un cec de 91.205 dolari și 120 de puncte WTA.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău