Tenis | Simona Halep a învins-o pe Venus Williams și s-a calificat în sferturile de finală la Montreal

  • 10 August 2018 09:11
Tenis | Simona Halep a învins-o pe Venus Williams și s-a calificat în sferturile de finală la Montreal

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a învins-o în două seturi simetrice, 6-2, 6-2, pe americanca Venus Williams, joi într-o partidă din optimile de finală ale turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2,82 milioane dolari.

Halep (26 ani), numărul unu mondial, a înfruntat-o pe cea mai mare dintre surorile Williams la doar câteva ore după victoria dificilă înregistrată în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova (7-6, 4-6, 7-5), după trei ore și șapte minute de joc, la capătul unui meci întrerupt de ploaie miercuri și care a continuat joi.

Venus Williams, jucătoare cu șapte titluri de Mare Șlem în palmares, trecuse la rândul ei, în turul al doilea, de românca Sorana Cîrstea, cu 7-6 (7/4), 6-4.

Simona Halep, principala favorită de la Montreal, se va lupta vineri pentru un loc în semifinalele competiției din Canada cu Caroline Garcia din Franța, învingătoare cu 6-3, 6-2 în partida cu rusoaica Maria Șarapova. Halep conduce cu 4 victorii la 1 în confruntările cu Garcia, ultimul duel având loc anul acesta, în sferturile de finală ale turneului de la Roma, câștigat de româncă în două seturi (6-2, 6-3).

"Mă aștept la un meci dificil, ca de obicei. Am jucat împreună de multe ori, așa că ne cunoaștem destul de bine. Va fi o nouă zi și un nou meci. Sper să fiu la 100% din punct de vedere fizic. Mă simt bine și vreau să dau tot ceea am mai bun, să lupt până la capăt și să cred în victorie", a declarat Halep despre meciul cu Garcia, favorita numărul 6 la Montreal.

Grație victoriei din partida cu Venus Wiliams, reprezentanta țării noastre și-a asigurat un cec în valoare de 60.210 dolari și 190 de puncte WTA.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău