Tenis: Rusoaica Svetlana Kuznețova renunță la US Open din cauza COVID-19

  • 11 August 2020 10:09
Tenis: Rusoaica Svetlana Kuznețova renunță la US Open din cauza COVID-19

Jucătoarea rusă de tenis Svetlana Kuznețova, laureată la US Open în 2004, a anunțat că nu va participa la turneul de Mare Șlem de la Flushing Meadows din acest an, invocând temerile legate de pandemia de Covid-19, informează AFP, preluat de Agerpres.

 

"Din cauza situației defavorabile datorate coronavirusului, am luat decizia dificilă de a nu participa la US Open", a declarat jucătoarea în vârstă de 35 de ani într-un mesaj postat pe Instagram.

Numărul 32 mondial va lipsi, de asemenea, și de la turneul de la Cincinnati, mutat la New York în bula de la Flushing Meadows săptămâna viitoare, înaintea US Open, programat între 31 august și 13 septembrie.

"Sunt dezolată pentru că așteptam aceste turnee, dar pandemia a schimbat toate planurile. Eu sper că situația la nivel mondial va deveni mai stabilă pentru următoarele competiții", a adăugat jucătoarea rusă.

Kuznețova, care a câștigat la Flushing Meadows primul din cele două titluri ale sale de Mare Șlem (al doilea, la Roland Garros în 2009), se adaugă unei liste lungi de jucătoare și jucători europeni care au ales să lipsească de la această competiție.

Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, ucraineanca Elena Svitolina (nr. 5) și olandeza Kiki Bertens (nr. 7) au luat această decizie.

La masculin, Rafael Nadal, nr. 2 mondial, a renunțat și el la turneul american, la fel ca și elvețianul Stanislas Wawrinka.

Federația americană de tenis (USTA) a anunțat, totodată, luni, forfait-urile cehoaicei Barbora Strycova și a chinezoaicei Xiyi Wang.

De asemenea, USTA a informat într-un document adresat jucătorilor care vor participa sau urmează să-și anunțe participarea la turneul US Open, că nu va fi răspunzătoare pentru eventuale infectări cu Covid-19 sau chiar moartea din această cauză, participanții urmând să o facă pe propria răspundere.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău