Tenis | Responsabilii turneului de la Wimbledon interzic participarea jucătorilor din Rusia și Belarus (BBC)

  • 20 Aprilie 2022 19:55
Tenis | Responsabilii turneului de la Wimbledon interzic participarea jucătorilor din Rusia și Belarus (BBC)

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus nu vor fi autorizați să participe la ediția din acest an a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, programat în perioada 27 iunie - 10 iulie, ca urmare a invaziei din Ucraina, anunță BBC, citat de Agerpres.

Rusul Daniil Medvedev, ocupantul locului doi în clasamentul ATP, și belarusa Arina Sabalenka, aflată pe locul al patrulea în ierarhia WTA, sunt cei mai bine clasați jucători afectați de această decizie.

All England Lawn Tennis Club (AELTC), organizatorul turneului de la Wimbledon, urmează să confirme decizia de interdicție a jucătorilor ruși și belaruși în cursul zilei de miercuri, subliniază BBC.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că o astfel de interdicție este una "politică" și va afecta inclusiv turneele care o vor pune în aplicare.

"Având în vedere că Rusia este o țară puternică în tenis, competițiile (care iau această decizie) vor avea de suferit din această cauză. Încă o dată ei îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăților politice, ai intrigilor politice. Acest lucru este inacceptabil. Sper că jucătorii nu își vor pierde forma fizică", a declarat miercuri Peskov, citat de AFP.

Organismele de conducere ale tenisului au exclus anterior Rusia și Belarus din competițiile internaționale în urma invaziei din Ucraina, însă jucătorilor li se permite să concureze individual în turnee, dar nu sub numele și drapelul țărilor lor.

Următorul turneu de Mare Șlem va avea loc între 22 mai și 5 iunie la Roland Garros, iar organizatorii francezi nu au comunicat până în prezent nicio interdicție pentru jucătorii din Rusia și Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău