TENIS | Reacțiile presei internaționale, după victoria Simonei Halep în primul tur de la Roland Garros

  • 29 Mai 2019 09:04
 TENIS | Reacțiile presei internaționale, după victoria Simonei Halep în primul tur de la Roland Garros

Presa din străinătate a scris despre victoria din primul tur a Simonei Halep, în urma unui meci în care românca a pierdut un set. Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a o învinge pe adversara sa din Australia, Alja Tomljanovic, scor 6-2, 3-6, 6-1,scrie Mediafax.ro.

Imediat după meci, unele dintre cele mai importante publicații din lume au redat primele idei despre startul aventurii Simonei în drumul spre apărarea titlului de la Roland Garros.

Corriere Dello Sport: “Halep și Osaka au suferit, dar s-au calificat. Românca și-a început aventura la Roland Garros cu o victorie, în al doilea Grand Slam al anului”.

Fox Sports Asia: “Alja Tomljanovic a avut momentele ei bune, dar clasa de care a dat dovadă Simona Halep în primul și în al treilea set i-au adus victoria în primul tur la Openul Franței”,

 

 
 

Francetvinfo.fr: “Simona Halep a trebuit să se lupte în primul tur. Deținătoarea titlului de la Roland Garros a avut nevoie de trei seturi pentru a-și valida biletul spre turul secund (6-2, 3-6, 6-1)”

Telegraaf.nl: “Osaka și Halep au scăpat de o eliminare prematură. Simona Halep, numărul trei mondial, a trebuit să-și dea silința pentru a ajunge în turul seund. Halep e considerată favorită, la ediția din acest an, fiind urmată de Bertens”

Standard.co.uk: “Halep a trecut peste un set pierdut și continuă cursa pentru apărarea titlului la Roland Garro, în urma victoriei cu Ajla Tomljanovic. În setul al treilea, Halep și-a dat seama ce are de făcut împotriva adversarei și a început să lovească mai puternic. Totuși, experiența și-a spus cuvântul, iar Halep a câștigat al șaselea meci, din ultimele șapte”

Reuters: “A fost doar un mic sughiț, iar deținătoarea trofeului, Simona Halep, avansează la Paris. Halep s-a descurcat cu emoțiile și presiunea și s-a calificat în turul secund la Roland Garros”

În turul secund, Halep o va înfrunta pe poloneza Magda Linette (87 WTA, 27 de ani), care a învins-o în primul tur pe franțuzoaica Chloe Paquet (166 WTA, 24 de ani), scor 3-6, 6-1, 6-2. Va fi primul duel dintre cele două.

Celelalte două românce calificate pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros sunt Irina Begu, care va evolua împotriva cehoaicei Karolina Muchova, și Sorana Cîrstea, care va da peste iberica Aliona Bolsova Zadoinov.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău