Tenis: Rafael Nadal nu va juca în primul meci al Spaniei la ATP Cup

  • 02 Februarie 2021 10:27
Tenis: Rafael Nadal nu va juca în primul meci al Spaniei la ATP Cup

Tenismanul Rafael Nadal, nr. 2 mondial, a resimțit dureri la spate și a decis din precauție să nu joace în primul meci al Spaniei la ATP Cup, programat marți contra Australiei la Melbourne Park, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Nadal urma să evolueze în a doua partidă de simplu, contra numărului 1 australian Alex De Minaur pe Rod Laver Arena, dar și-a anunțat retragerea cu câteva ore înainte de meci.

Într-un mesaj postat pe Twitter, campionul spaniol a precizat că a simțit o rigiditate în zona lombară și a decis să nu joace marți, dar speră să se simtă bine pentru meciul de joi împotriva Greciei, în Grupa B a competiției.

Spania, care a pierdut meciul inaugural la ediția 2020 a ATP Cup dar a jucat apoi finala, a decis ca Nadal să fie înlocuit de Pablo Carreno Busta, care însă îl înfruntă pe nr. 2 australian John Millman în prima partidă de simplu. În a doua partidă de simplu, Spania va fi reprezentată de Roberto Bautista Agut, contra lui Alex De Minaur.

După ce a efectuat izolarea obligatorie de 14 zile, Nadal a jucat vinerea trecută un meci cu austriacul Dominic Thiem (3 ATP), pe care l-a învins cu 7-5, 6-4 la turneul demonstrativ de la Adelaide.

Ediția 2021 a ATP Cup se desfășoară la Melbourne, din motive de biosecuritate, cu un format redus de doar 12 echipe. Prezența publicului în Melbourne Park a fost limitată la 25% din capacitatea arenelor. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău