Tenis: Rafael Nadal, eliminat în optimile de finală ale turneului US Open

  • 06 Septembrie 2022 09:55
Tenis: Rafael Nadal, eliminat în optimile de finală ale turneului US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 3 mondial, a fost eliminat în optimile de finală ale ultimului turneu de Mare Șlem al anului, US Open, fiind învins în patru seturi, 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, de americanul Frances Tiafoe (locul 26 ATP), luni, la New York.

Nadal (36 de ani), cvadruplu campion la US Open (2010, 2013, 2017, 2019), s-a înclinat după 3 ore și 34 minute de joc, ieșind astfel din cursa pentru câștigarea celui de-al 23-lea său titlu de Grand Slam, după ce s-a impus în primul semestru al anului la Australian Open și Roland Garros, declarând forfait apoi înaintea semifinalei sale de la Wimbledon, împotriva australianului Nick Kyrgios, din cauza unei leziuni abdominale.

Tiafoe, în vârstă de 24 de ani, atinge pentru prima oară sferturile de finală la Flushing Meadows, urmând să-l înfrunte pentru un loc în careul de ași pe rusul Andrei Rublev (locul 11 ATP), care a dispus la rândul său, cu 6-4, 6-4, 6-4, de britanicul Cameron Norrie.

„Trebuie să mă întorc (acasă). Trebuie să pun la punct lucrurile, viața, așa că nu știu când voi reveni. O să încerc să fiu pregătit mental. Când voi simți că sunt gata să concurez din nou, voi fi prezent", a declarat Nadal după eșecul de luni, transmite Agerpres.

Spaniolul a lăudat, totodată modul în care a evoluat mai tânărul său adversar. "El a jucat bine, a făcut multe lucruri foarte bine. În ceea ce mă privește, am avut șansele mele, iar dacă vreau să ajung în sferturi, trebuie joc mai bine decât atât. Trebuie să fiu pregătit să profit de șansele care apar, iar astăzi nu am fost capabil. El știut să facă asta, cu determinarea potrivită", a adăugat Nadal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău