Tenis: Rafael Nadal a câștigat titlul la US Open

  • 09 Septembrie 2019 09:03
Tenis: Rafael Nadal a câștigat titlul la US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul doi mondial, a câștigat titlul la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, duminică, la New York, după ce l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev, numărul 5 ATP, cu 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Nadal și-a trecut în palmares al patrulea său titlu la Flushing Meadows, egalându-l pe americanul John McEnroe, fiind la un singur trofeu de recordul deținut în era open de Roger Federer, Pete Sampras și Jimmy Connors. Pentru iberic a fost și al 19-lea de Mare Șlem din carieră, fiind devansat de Federer (20), dar aflându-se înaintea lui Novak Djokovic (16).

''Să am patru titluri aici este important pentru mine, mai ales având în vedere dificultatea pe care am avut-o să câștig în această seară'', a spus Nadal după ce a izbucnit în lacrimi la ceremonia de premiere.

''A fost un meci nebun, pe care l-am controlat'', a mai spus Nadal, care le-a dat întâlnire spectatorilor la ediția viitoare.


''În seara aceasta am văzut de ce (Medvedev) este deja numărul patru mondial la 23 de ani'', a comentat Nadal despre adversarul său, rusul urmând să urce de pe cinci pe patru în clasamentul ATP publicat luni. ''Va mai avea alte ocazii să câștige aici, e sigur asta, mult succes!'', i-a urat Rafa lui Medvedev.

La rândul său, rusul i-a oferit un omagiu adversarului său: ''19 titluri de Mare Șlem, e ceva incredibil. E așa de greu să joci împotriva ta. Pentru cei ai făcut pentru tenis, mii de copii te urmăresc și își doresc să joace tenis...''.

 Medvedev s-a adresat și publicului, care l-a fluierat la două meciuri după comportamentul său indisciplinat din turul al doilea, dar care l-a încurajat în finală și l-a aplaudat îndelung pe podium: ''De data aceasta, o zic fără ironie, mulțumită energiei voastre am reușit acest meci. Cu susținerea voastră în setul al treilea, pentru că doreați ca meciul să mai dureze, am putut merge mai departe. M-au huiduit pentru că am făcut lucruri nu prea bune, dar ne putem schimba și vă iubesc'', a comentat Medvedev.

Nadal a câștigat un meci epic după patru ore și 50 de minute de joc, la patru minute de recordul de durată la US Open, cu un număr total de 137 de lovituri direct câștigătoare.

Nadal are două titluri de Mare Șlem câștigate anul acesta, la Roland Garros și US Open, după ce a pierdut finala la Australian Open și s-a oprit în semifinale la Wimbledon. El și-a mai trecut în palmares și titluri ATP Masters 1.000 la Roma și Montreal.

Medvedev, care acum un an era pe 36 în lume, a câștigat anul acesta turneele de la Sofia, Cincinnati (Masters 1.000), jucând finale la Washington, Montreal și US Open.

Rusul este al patrulea jucător calificat la Turneul Campionilor de la Londra, după Djokovic, Nadal și Federer.

sursa.AGERPRES 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău