Tenis: Organizatorii Australian Open prevăd suspendarea meciurilor în cazul poluării excesive a aerului

  • 18 Ianuarie 2020 13:37
Tenis: Organizatorii Australian Open prevăd suspendarea meciurilor în cazul poluării excesive a aerului

Organizatorii Australian Open, primul turneu de Mare Șlem din acest an, ce va debuta luni, au anunțat, sâmbătă, introducerea unui sistem de măsurare a poluării aerului care va antrena suspendarea meciurilor dacă un anumit grad va fi atins, în timp ce Melbourne este afectat de incendiile care fac ravagii în sud-estul Australiei, informează AFP, preluat de AGERPRES.

Jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide și lichide din aer atinge 200, respectiv al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calității aerului.

Al patrulea grad, între 97 și 200, va conduce la o dezbatere între serviciul medical și organizatori pentru a ști dacă se poate continua jocul. Arbitrul va putea întrerupe meciul dacă consideră că este oportun.

Aceste reguli se vor aplica la toate meciurile din exterior și pe terenurile cu acoperiș retractabil, iar la suspendarea unui meci, acesta nu va putea fi reluat decât după închiderea acoperișului.

De asemenea, un meci nu va putea fi întrerupt înainte de disputarea unui număr egal de ghemuri sau la finalul unui tiebreak dacă acesta are loc.

Primul turneu de Mare Șlem din 2020 debutează luni, dar meciurile de calificare au ridicat deja numeroase critici, mai mulți jucători fiind obligați să abandoneze din cauza aerului nerespirabil.

SURSA:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău