Tenis: Noi modificări ale formatului Cupei Davis

  • 18 Ianuarie 2021 20:10
Tenis: Noi modificări ale formatului Cupei Davis

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei orașe din Europa, a anunțat luni Federația internațională de tenis (ITF), citată de AFP, preluat deAgerpres.

La propunerea Kosmos Tennis, grupul condus de fotbalistul Gerard Pique care a cumpărat competiția pe echipe cu 3 miliarde de euro pentru o perioadă de 25 de ani, ITF "a aprobat organizarea finalelor (faza la care participă cele mai puternice echipe pentru câștigarea Salatierei de Argint - n. r.), pe parcursul a 11 zile, cu ediția 2021 disputându-se între 25 noiembrie și 5 decembrie", potrivit unui comunicat al ITF.

Până acum, competiția avea loc între 22 și 28 noiembrie.

ITF "a aprobat de asemenea o trecere de la 18 la 16 echipe începând din 2022 și va începe acum consultări pentru introducerea unui format cu mai multe orașe începând din 2021".

"Formatul cu mai multe orașe ar vedea două orașe europene adăugându-se Madridului pentru a găzdui competiția începând din 2021. Aceste două noi orașe ar găzdui câte două grupe și un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două grupe, două sferturi, precum și cele două semifinale și finala", se precizează în comunicat.

Organizatorii au lansat un apel pentru a identifica orașele care s-ar alătura Madridului în vederea organizării ediției din 2021.

"O decizie finală privind formatul din 2021 va fi luată în luna martie ținând cont de capacitățile de primire și de evoluția Covid-19", a adăugat ITF.

Prima ediție a Cupei Davis cu nou format a avut loc în 2019 la Madrid. Ediția din 2020 a fost anulată din cauza coronavirusului. Capitala Spaniei urma să găzduiască primele ediții.

Ediția din 2019, câștigată de echipa Spaniei la ea acasă, nu a fost bine primită de public. Desfășurarea competiției într-o săptămână a dus la probleme de programare, mai multe meciuri încheindu-se noaptea târziu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău