Tenis: Naomi Osaka și Viktoria Azarenka, în finala turneului de la Cincinnati (WTA)

  • 29 August 2020 11:44
Tenis: Naomi Osaka și Viktoria Azarenka, în finala turneului de la Cincinnati (WTA)

La o zi după pauza istorică luată în semn de protest față de injustiția rasială, jucătoarea niponă Naomi Osaka s-a calificat în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de 1.950.079 dolari, programat în acest an la arenele Flushing Meadows din New York, după ce a învins-o vineri în semifinale pe belgianca Elise Mertens (Nr.22 WTA), cu 6-2, 7-6 (7/5), scrie Agerpres.

În ultimul act al competiției, Osaka o va întâlni pe jucătoarea belarusă Victoria Azarenka, care a trecut în semifinale de britanica Johanna Konta, a opta favorită.

Osaka, a zecea jucătoare a lumii, anunțase miercuri că se retrage de pe tablou pentru a protesta împotriva focurilor de armă trase de poliție asupra afro-americanului Jacob Blake.

Naomi Osaka, laureată a US Open 2018 și a Openului Australiei 2019, își anunțase decizia la câteva ore după ce baschetbaliștii echipei Milwaukee Bucks au decis să boicoteze meciul din playoff cu Orlando Magic.

Totodată, organizatorii turneului de tenis de la Cincinnati au anunțat, miercuri seara, că meciurile din programul de joi se vor juca vineri, cu intenția de a lua o pauză în semn de protest față de acțiunea poliției din Wisconsin, care în weekend-ul trecut l-a împușcat pe afro-americanul Jacob Blake de mai multe ori în spate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău