Tenis | Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului WTA de la Praga

  • 04 Mai 2018 16:53
Tenis | Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului WTA de la Praga

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, de ziua ei, în finala turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o, vineri, pe Camila Giorgi (Italia), cu 4-6, 6-3, 7-5, în a doua semifinală a competiției din capitala Cehiei.

Buzărnescu, desemnată cap de serie numărul 7 la Praga (37 WTA), care vineri împlinește vârsta de 30 de ani, s-a impus după un meci echilibrat, de două ore și 24 de minute, și va juca a doua sa finală WTA din carieră, după cea disputată la Hobart, la începutul acestui an.

Românca a început rău meciul cu Giorgi (26 ani, 48 WTA), care a condus cu 3-0, dar apoi Mihaela a revenit și a egalat. Fiecare jucătoare și-a făcut serviciul, dar italianca a reușit un nou break la 5-4 și a încheiat primul set după 44 de minute.

În actul secund, Buzărnescu a condus ostilitățile, a avut 4-0, Giorgi s-a apropiat la 4-3, dar românca a reușit să închidă setul cu 6-3.

În decisiv, Giorgi a început cu break, dar Buzărnescu și-a recuperat serviciul și s-a mers cap la cap până la 3-3, apoi fiecare a reușit câte două break-uri, italianca nereușind să se desprindă după ce a câștigat contra serviciului. Buzărnescu a înclinat balanța la 5-5, când și-a făcut serviciul, iar apoi a profitat de două duble greșeli ale adversarei încheind setul cu 7-5.

Giorgi a făcut nu mai puțin de 8 duble greșeli, față de 2 ale Mihaelei.

Buzărnescu și-a asigurat un cec de 21.400 dolari și 180 de puncte WTA, care îi vor aduce luni cea mai bună poziție din carieră. Românca va juca în finala de sâmbătă contra cehoaicei Petra Kvitova (10 WTA), a doua favorită, care a trecut în prima semifinală de chinezoaica Shuai Zhang, cap de serie 6, cu 7-6 (6).

Mihaela Buzărnescu va juca vineri și finala de dublu, alături de belarusa Lidia Morozova, contra favoritelor numărul trei, Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia).

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău