Tenis: Jucătorul algerian Aymen Ikhlef, suspendat pe viață pentru corupție

  • 15 Decembrie 2020 11:21
Tenis: Jucătorul algerian Aymen Ikhlef, suspendat pe viață pentru corupție

Jucătorul algerian de tenis Aymen Ikhlef a fost sancționat de Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) după o anchetă în care a fost găsit vinovat de multiple încălcări ale programului anticorupție, fiind amendat cu 100.000 de dolari și nu va mai putea juca în competiții profesioniste, a anunțat TIU, citată de agenția EFE, preluat de Agerpres.

Cazul disciplinar a fost examinat de către responsabilul de audieri anticorupție Richard McLaren, care a constatat că Ikhlef a comis 10 infracțiuni la Programul de Tenis Anticorupție.

Sancțiunea, în afara celei de natură financiară, presupune că începând cu 11 decembrie 2020, jucătorul nu va mai avea dreptul să dispute sau să asiste la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de organele competente ale tenisului.

Jucătorul algerian, aflat pe locul 1.739 în clasamentul ATP, a fost declarat vinovat de trucarea unor meciuri, precum și de lipsa de cooperare cu TIU.

Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), care din 2021 va deveni un organism independent, a fost creată la inițiativa Consiliului de Grand Slam, a Federației Internaționale de Tenis, ATP și WTA pentru a salva integritatea tenisului profesionist din întreaga lume.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău