Tenis: Fosta campioană Maria Șarapova va primi un wildcard pentru Australian Open

  • 08 Ianuarie 2020 11:11
Tenis: Fosta campioană Maria Șarapova va primi un wildcard pentru Australian Open

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, fostă numărul unu mondial, va primi un wild card pentru a putea evolua la primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, au anunțat miercuri organizatorii acestei competiții, citați de Reuters, preluat de Agerpres.

Șarapova (32 ani) ocupă în prezent locul 147 în ierarhia WTA, după un sezon pe parcursul căruia s-a confruntat cu o accidentare la umăr, din cauza căreia a putut lua parte doar la opt turnee.

Rusoaica a disputat marți primul său meci după eliminarea din primul tur al ediției de anul trecut a US Open, fiind învinsă în trei seturi, 3-6, 6-1, 7-6 (7/3), de americanca Jennifer Brady, venită din calificări, în runda inaugurală a turneului WTA de la Brisbane.

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a confirmat miercuri că Maria Șarapova, campioană la Melbourne în 2008, va primi un wildcard grație căruia va intra direct pe tabloul principal de simplu feminin al turneului care va debuta pe 20 ianuarie.

Șarapova a răspuns cu un "Mulțumesc!" unei postări pe Twitter a oficialilor Openului Australiei, în care aceștia au scris: "Te vom vedea la #AO2020 @MariaSharapova...".

Cvintupla campioană de Grand Slam s-a confrunta cu probleme la umăr de-a lungul carierei sale, fiind supusă unei intervenții chirurgicale în prima parte a anului trecut.

"Mă lupt cu un virus de câteva săptămâni, iar ieri (luni) am ajuns la spital, așa că nu a fost deloc distractiv", a declarat Sharapova după eliminarea de la Brisbane.

Anul trecut, Maria Șarapova a fost învinsă de australianca Ashleigh Barty, actualul lider al clasamentului Mondial, în optimile turneului de Mare Șlem de la Melbourne.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău