Tenis - Fed Cup | România a învins cu 3-1 Elveția în barajul pentru Grupa Mondială I

  • 23 Aprilie 2018 14:45
Tenis - Fed Cup | România a învins cu 3-1 Elveția în barajul pentru Grupa Mondială I

Echipa feminină de tenis a României a învins cu scorul general de 3-1 formația Elveției în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială I a Fed Cup, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În ultimul meci al acestei confruntări, unul fără miză, perechea elvețiană Viktorija Golubic/Jil Teichmann a dispus cu 0-6, 6-0, 10-6 de cuplul român compus din Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu.

Sorana și Mihaela au încercat să ofere un spectacol pentru public și deși nu sunt obișnuite să joace dublu, mai ales Cîrstea, dar au reușit să câștige surprinzător la zero primul set. Elvețiencele au profitat apoi de mai multe erori ale jucătoarelor române și au câștigat a doua manșă tot cu 6-0. În super tie-break, tot elvețiencele au fost mai inspirate și au adus punctul de onoare pentru echipa lor.

În prima partidă a zilei de duminică, Simona Halep, numărul unu mondial, a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe elvețianca Patty Schnyder, aducând cel de-al treilea punct echipei țării noastre, sinonim cu calificarea în grupa de elită a Fed Cup.

În meciurile de sâmbătă, Simona Halep, numărul unu mondial, s-a impus în trei seturi, 6-3, 1-6, 6-1, în fața elvețiencei Viktorija Golubic (115 WTA), iar Irina-Camelia Begu (locul 38 WTA) a învins-o în două seturi, 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky (46 WTA).

Retrogradată în 2016 din Grupa Mondială a Fed Cup, România revine în elita mondială pentru campania din 2019. În meciurile directe din Fed Cup, România conduce acum Elveția cu 4-3.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău