Tenis: Dominic Thiem a câștigat turneul Austrian Pro Series

  • 26 Iunie 2020 19:07
Tenis: Dominic Thiem a câștigat turneul Austrian Pro Series

Jucătorul de tenis Dominic Thiem (3 ATP) a câștigat, vineri, finala turneului Austrian Pro Series, dotat cu premii totale de 151.000 de euro, competiție la care au participat primii 16 jucători austrieci din clasamentul mondial, scrie EFE, preluat de AGERPRES.

În finală, Thiem l-a învins în doar 59 de minute pe David Pichler (343 ATP), cu 6-2, 6-0, confirmând statutul de principal favorit.

Finala s-a jucat fără spectatori datorită regulilor în vigoare din Austria privind distanțarea socială pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Thiem, care a participat la prima etapă a turneului "Adria Tour" de la Belgrad, și-a făcut autocritica la câteva zile după testarea pozitivă la coronavirus a mai multor jucători, între care sârbul Novak Djokovic, liderul mondial.

Prezent la Belgrad în urmă cu două săptămâni la prima etapă a "Adria Tour", turneu organizat de Novak Djokovic și anulat apoi după ce mai mulți jucători s-au infectat cu Covid-19, Dominic Thiem a anunțat că a fost testat de cinci ori în ultimele zece zile, iar rezultatul a fost negativ de fiecare dată".

"Am fost în stare de șoc când am auzit ce s-a întâmplat la Adria Tour. Noi am jucat fără public timp de săptămâni, deci am fost fericiți să avem fani la această competiție. Am avut încredere în măsurile instituite de guvernul sârb privitor la Covid-19, dar am fost prea optimiști", a declarat miercuri Thiem, reîntors în țara natală.

"Comportamentul nostru a fost o greșeală. Noi am acționat de o manieră prea euforică. Sunt extrem de dezolat. Doresc însănătoșire grabnică tuturor persoanelor care au fost infectate", a adăugat Nr.3 mondial.

Finala turneului de tenis de la Zadar, din cadrul circuitul "Adria Tour", organizat de sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, duminica trecută, după ce bulgarul Grigor Dimitrov a anunțat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Luni, un alt participant la această competiție, croatul Borna Coric, numărul 33 mondial, a dezvăluit că este infectat cu Covid-19.

Circuitul "Adria Tour", organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile și pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competițional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câștigată de austriacul Dominic Thiem, și ar fi urmat să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău