Tenis: Denis Shapovalov a renunțat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • 22 Iunie 2021 10:51
Tenis: Denis Shapovalov a renunțat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tenismanul canadian Denis Shapovalov, numărul 12 mondial, a anunțat că nu va participa la turneul olimpic de tenis de la Tokyo, invocând, fără să le citeze în mod expres, preocupările legate de Covid-19, informează AFP, citat de AGERPRES.

"După o îndelungă reflecție, vreau să vă fac cunoscut că nu voi participa la Jocurile Olimpice în acest an", a scris Shapovalov pe contul său de Twitter.

"Să reprezint Canada înseamnă totul pentru mine. Însă, din cauza situației actuale, echipa mea și cu mine am decis să este cea mai bună decizie pe care o puteam lua, pentru siguranța tuturor", a adăugat jucătorul.

În vârstă de 22 ani, Denis Shapovalov are în palmares un titlu ATP, cucerit în 2019 la Stockholm. El a fost finalist al Mastersului 1.000 de la Paris-Bercy, în urmă cu doi ani, iar luna trecută a disputat a treia sa finală ATP, prima pe zgură, la Geneva, înclinându-se în fața norvegianului Casper Ruud.

Forfait-ul canadianului pentru JO 2020 se adaugă celor ale spaniolului Rafael Nadal și austriacului Dominic Thiem, alte două nume importante din circuit. Primul a anunțat că dorește să-și conserve energia în vederea US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, în timp ce austriacul nu traversează o perioadă prea bună în cariera sa, afirmând că "nu se simte pregătit să joace la cel mai bun nivel al său la Tokyo".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău