Tenis/Coronavirus: Praga va găzdui un turneu la finele lunii mai, cu cei mai buni jucători din Cehia

  • 11 Mai 2020 09:00
Tenis/Coronavirus: Praga va găzdui un turneu la finele lunii mai, cu cei mai buni jucători din Cehia

Federația cehă de tenis a anunțat duminică organizarea unui turneu la Praga, în perioada 26-28 mai, cu participarea celor mai buni jucători și jucătoare din Cehia, printre care dubla campioană de la Wimbledon, Petra Kvitova, precum și numărul 3 mondial, Karolina Pliskova, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Este prima competiție pregătită de Federația cehă de tenis pentru jucători în această perioadă în care nu pot călători din cauza pandemiei", a precizat purtătorul de cuvânt al acestui turneu, Karel Tejkal, într-un comunicat.

"Opt jucătoare vor evolua pe suprafață hard și opt jucători pe zgură", a precizat directorul turneului, David Trunda.

Competiția va avea la start nume mai sonore la feminin, în condițiile în care jucătoarele cehe sunt mai bine clasate decât omologii lor masculini.

Karolina Pliskova și sora sa geamănă Kristyna (locul 69 WTA) vor fi prezente la start "dacă vor fi într-o stare bună de sănătate", a precizat președintele Federației cehe de tenis, Ivo Kaderka. Karolina Muchova (26 WTA) și Barbora Strycova (31 WTA) și-au anunțat și ele participarea.

"Sunt nerăbdătoare să disput un turneu după o pauză atât de lungă", a declarat Petra Kvitova. "Sunt cu adevărat curioasă să văd în ce formă ne aflăm după această perioadă fără turnee", a adăugat ea.

Potrivit lui Ivo Kaderka, rețetele turneului vor fi utilizate pentru finanțarea luptei împotriva Covid-19, care a produs 270 de decese în Republica Cehă.

Circuitele profesioniste de tenis ATP și WTA sunt oprite de la începutul lunii martie, iar o eventuală reluarea acestora nu se va putea produce cel puțin până la jumătatea lunii iunie, din cauza pandemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău