Tenis - Australian Open: Nadal se simte mult mai bine și nu are ''nimic de pierdut''

  • 15 Februarie 2021 17:19
Tenis - Australian Open: Nadal se simte mult mai bine și nu are ''nimic de pierdut''

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, calificat luni în sferturi de finală la Australian Open după ce a avut probleme la spate la începutul competiției, a declarat că se simte mult mai bine și are "totul de câștigat, nimic de pierdut", transmite AFP, preluat de Agerpres.

După victoria clară din meciul de luni cu italianul Fabio Fognini, 6-3, 6-4, 6-2, Nadal a afirmat: "Situația s-a îmbunătățit, fără îndoială. Astăzi, este o victorie importantă pentru mine împotriva unui adversar care mi-a pus mereu probleme, am reușit să câștig în trei seturi. (...) Logic, am fost puțin obosit uneori. La nivel fizic, ești cu siguranță afectat când nu te poți antrena la intensitatea dorită timp de 19 zile. Însă ieri (duminică), am început din nou să lucrez mai mult la antrenament și astăzi am obținut o victorie după schimburi lungi de mingi. Dacă e să comparăm cu situația mea de acum cinci zile, lucrurile stau complet diferit. Am acum altă perspectivă".

Eliminat anul trecut în sferturi la Australian Open de austriacul Dominic Thiem, Nadal îl va întâlni miercuri în această fază a competiției pe grecul Stefanos Tsitsipas.

"Anul acesta, pregătirea mea evident nu a fost la fel de bună ca anul trecut, fiind în ultimele 19 sau 20 de zile am avut dureri de spate. Am reușit însă să ajung acolo unde sunt astăzi și mi-am regăsit senzațiile. Astăzi, din punct de vedere fizic m-am simțit mult mai bine ca acum două zile: mai rapid, mai rezistent, deși era mult mai cald și mai umed. Am făcut un mare pas înainte în toate domeniile față de alaltăieri, chiar ceva mai mult", a spus Nadal.

"Am spus că dacă nu mă voi simți mai bine cu spatele, nu voi putea să mă bat pentru ceea ce am venit să obțin. Acum, mă simt fără îndoială mai bine cu spatele. Dacă acum cinci zile m-ați fi întrebat dacă aș vrea să mă simt ca acum, aș fi spus da. Astăzi, am jucat uneori un tenis de foarte bun nivel. Am fost puțin lipsit de constanță în anumite momente, ceea ce e logic. Sunt însă în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem și acum am totul de câștigat, nimic de pierdut", a subliniat el.

Întrebat cum hotărăște dacă va continua sau nu atunci când se accidentează în timpul unui turneu, ibericul a răspuns: "Totul depinde de accidentare. Dacă ai o întindere la mușchii abdominali de exemplu, poți face greșeli, fiindcă e imposibil să știi exact ce se întâmplă în timpul competiției. Am început US Open din 2009 cu o întindere de șase milimetri la mușchii abdominali. Am pierdut în semifinale în fața lui Del Potro și întinderea ajunsese la 26 de milimetri. Categoric, nu a fost o decizie inteligentă, însă cu o lună de repaus după aceea, nu a fost un dezastru. În acest moment al carierei mele, dacă există un risc important ca lucrurile să se agraveze mult, probabil voi renunța să joc. Pentru mine, fericirea este mult mai importantă decât o șansă de a câștiga. Cu atât mai mult cu cât dacă ai o adevărată problemă fizică, nu vei putea câștiga. Poți eventual să te descurci cu o durere care nu-ți stânjenește mișcările. Dacă ești însă cu adevărat, cu adevărat accidentat, e imposibil să câștigi un astfel de turneu."

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău