Temperaturi "istorice" în Spania unde mercurul termometrelor a scăzut până la -25,4 grade Celsius

  • 12 Ianuarie 2021 20:30
Temperaturi

Spania a înregistrat temperaturi "istorice" în noaptea de luni spre marți, mercurul termometrelor scăzând până la -25,4 grade Celsius și complicând deszăpezirea, în special în capitala Madrid, unde multe străzi au rămas blocate, relatează AFP, potrivit Agerpres.

O mare parte din centrul și estul țării era încă acoperită de zăpadă marți, după cea mai gravă furtună de iarnă care a afectat Spania în ultimele decenii. Numită Filomena, furtuna a adus de asemenea ploi abundente în alte părți ale Spaniei și a provocat moartea a trei persoane la sfârșitul săptămânii trecute.


În timp ce o mare parte a țării este în prezent afectată de un val de frig, două persoane fără adăpost au fost găsite moarte luni în Barcelona, potrivit autorităților locale. Corpurile prezentau semne de hipotermie.

În centrul și estul Spaniei, mercurul termometrelor a scăzut la -25,4 grade într-un sat din regiunea Aragon, la nord-est de Madrid, a anunțat agenția meteorologică AEMET, referindu-se la temperaturi "istorice".

Potrivit purtătorului de cuvânt al AEMET, este "posibil" să fi fost una dintre cele mai reci nopți din țară de "câteva decenii".

Cu -10,8 grade Celsius, capitala Madrid a înregistrat cea mai scăzută temperatură în ultima jumătate de secol, pe aeroportul Barajas înregistrându-se chiar -13,2 grade Celsius, a raportat AEMET.

La trei zile după furtuna de zăpadă, în capitală se simțea în continuare lipsa plugurilor de zăpadă și a sacilor cu sare.

Drumurile principale au fost curățate și câteva linii de autobuz și-au reluat circulația marți dimineață, însă multe străzi secundare au rămas acoperite de zăpadă. În schimb, metroul funcționează 24 de ore pe zi începând din acest week-end.

Noaptea glacială a provocat întreruperi în furnizarea apei pe mai multe străzi ale capitalei, conform jurnaliștilor AFP.

Potrivit agenției meteorologice, temperaturile urmează să crească în zilele următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău