Televiziuni rusești regionale au difuzat alerte de raid aerian. Autoritățile acuză un atac al hackerilor

  • 28 Februarie 2023 17:40
Televiziuni rusești regionale au difuzat alerte de raid aerian. Autoritățile acuză un atac al hackerilor

În mai multe regiuni din Rusia, posturile locale de radio și canalele TV au difuzat din nou o alertă de raid aerian. Pe undele lor de emisie au răsunat anunțuri despre un „atac cu rachete”, cu apelul către cetățeni de a se îndrepta imediat spre adăposturi, pe fondul sunetului sirenelor, potrivit BBC.

Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia a declarat că acesta a fost rezultatul piratării sistemelor de avertizare de către hackeri, scrie G4Media.

„Ca urmare a piratării serverelor posturilor de radio și ale canalelor de televiziune din unele regiuni ale țării, au fost auzite în eter informații despre anunțarea unui raid aerian. Ministerul pentru Situații de Urgență al Federației Ruse raportează că aceste informații sunt false și nu corespund realității”, a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență al Federației Ruse.

Astfel de alerte au răsunat, printre altele, în regiunile Voronej, Belgorod, precum și în Teritoriul Krasnodar.

Autoritățile din aceste regiuni au declarat că situația este sub control și fără incidente, îndemnând locuitorii să rămână calmi.

Un incident similar a avut loc în 22 februarie, când locuitorii din mai multe regiuni rusești au auzit la radio o alertă de atac cu rachete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău