Telespectatorii vor vota gratuit concurentul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023

  • 04 Martie 2023 13:00
Telespectatorii vor vota gratuit concurentul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023

Telespectatorii vor putea vota gratuit, în regim online, concurentul care va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional Eurovision desfășurat în acest an la Liverpool. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și public, transmite IPN.

Pentru a participa la procesul de votare, telespectatorii vor accesa link-ul pentru votare sau vor scana codul QR afișat pe ecranul televizoarelor și se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma online. Pe platformă se pot înregistra și persoanele aflate în străinătate, dacă dețin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din Republica Moldova. Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat. Ulterior, participantul la vot va introduce codul de confirmare pe platformă și va putea alege piesa preferată din lista celor 10 concurenți ai Finalei Naționale. După exprimarea votului, persoana va primi un mesaj de mulțumire pentru votul exprimat.

Începutul votării se va declanșa la anunțarea de către moderatorii concertului televizat a semnalului „start voting” și va înceta la semnalul „stop voting”. Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a-și exprima opțiunea, fiind acordate, în acest sens, aproximativ 40 de minute. De pe același număr de telefon, participantul poate vota doar o singură dată și numai pentru un concurent.

Sistemul de vot online este implementat și este o noutate absolută în cadrul Preselecției Naționale. Acesta are drept scop facilitarea unei participări largi a publicului în desemnarea câștigătorului etapei naționale Eurovision și sporirea transparenței întregului proces. Numărul voturilor exprimate de telespectatori va fi afișat, în timp real, pe ecran. Implementarea acestui sistem de vot accesibil, sigur și inovativ, este parte a Strategiei de Digitalizare a Radiodifuzorului Public, se menționează pe site-ul oficial al selecției naționale.

Finala Națională Eurovision 2023 va avea loc astăzi, 4 martie, începând cu ora 19.00, și va putea fi urmărită live pe TV Moldova 1. Pentru prima dată, Finala din Republica Moldova a concursului Eurovision va fi retransmisă, în 10 țări, de către două posturi internaționale de televiziune care sunt disponibile publicului din Belgia, Țările de Jos, Luxembourg, Germania, Austria, Suedia, Israel, Spania, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău