Telespectatorii protestează împotriva presiunilor care se fac asupra Jurnal TV

  • 15 Ianuarie 2017 13:39
Telespectatorii protestează împotriva presiunilor care se fac asupra Jurnal TV Facebook.com/Jurnal.md

Cel puțin câteva sute de oameni au protestat în fața sediului Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) în legătură cu presiunile care ar fi fost făcute asupra postului de televiziune Jurnal TV ca să-și reducă grila de emisie și schimbe sediul.

Protestatarii au  scandat „CCA, demisia” și „Plahotniuc, nu uita, pucșăria-i casa ta”, atribuindu-i președintelui PD responsabilitatea pentru decizia administrației SkyTower, unde își are sediul acest post TV, de a rezilia contractul de locațiune.

Acțiunea de protest a început în fața actualului sediu al Jurnal TV, unde oamenii s-au adunat pentru a-și exprima susținerea cu echipa televiziunii, care își concediază o bună parte din angajați.

Centrul International de Business SKYTOWER a difuzat un comunicat de presă, în care a declarat că decizia de a rezilia contractul de locațiune a venit în „strictă conformitate cu prevederile contractuale și legale, după mai multe negocieri și tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei”.

Directorul general Jurnal Trust Media, Andrian Gîțu, infirmă însă afirmațiile din comunicatul Centrului International de Business SKYTOWER.

Într-o intervenție telefonică pentru ediția de joi, 12 ianuarie a emisiunii „Cabinetul din umbră”, Gîțu a declarat că, la data de 1 ianuarie 2017, trustul nu avea datorii față de Compania “Capital Estate” S.R.L. Trustul media nu plătise chiria doar pentru luna ianuarie, 2017.

Decizia de a rezilia contractul a provocat critici dure, fiind calificată drept încă o tentativă de a reduce la tăcere instituțiile mass-media care critică guvernare de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău