TELEJURNALUL TVR MOLDOVA, de șase ani parte a spațiului informațional comun România – Republica Moldova

  • 30 Octombrie 2020 17:53
TELEJURNALUL TVR MOLDOVA, de șase ani parte a spațiului informațional comun România – Republica Moldova

Telejurnalul TVR MOLDOVA aniversează, la 1 noiembrie 2020, șase ani de la prima ediție, difuzată în direct, din studioul TVR de la Chișinău.

De șase ani, echipa Știrilor TVR MOLDOVA informează corect și echidistant, pune Punctul pe AZi pe cele mai importante evenimente interne și analizează profesionist conexiunea Republicii Moldova cu procesele social-politice și economice de pe alte meridiane ale lumii.

Edițiile Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzate de luni până vineri, de la orele 13.00 și 18.00, și cele de weekend, de la ora 18:00, sunt prezentate de jurnalistele Victoria Colesnic, Victoria Ocară, Irina Bejenaru.

„Telejurnalul TVR MOLDOVA înseamnă știri echilibrate, echidistante și din mai multe surse. În condițiile în care majoritatea posturilor de televiziune din Republica Moldova este aservită politic, pentru mine, trebuie să recunosc, este o onoare să prezint știrile de la TVR MOLDOVA, pentru că promovează adevăratele valori, valorile europene”, declară Victoria Colesnic.

„Relația mea cu Televiziunea Română a început încă din copilărie. Am crescut urmărind programele pentru copii, «Teleenciclopedia», ulterior emisiunea «Profesioniștii». În casa noastră se instaura o liniște completă când pe post era difuzat «Telejurnalul». Faptul că astăzi fac parte din echipa știrilor de la TVR MOLDOVA este un vis împlinit și mă bucur enorm atunci când telespectatorii, care mă recunosc pe stradă, îmi spun că le place TVR MOLDOVA pentru că promovează autenticitatea istoriei, identității, culturii și limbii române”, mărturisește Victoria Ocară.

La pupitrul Telejurnalului TVR MOLDOVA a venit recent, jurnalista Irina Bejenaru, care declară: „Să faci televiziune înseamnă să poți să muncești în echipă, iar să poți munci în echipă din ipostaze diferite, este un mare avantaj. Eu mă bucur de acest lucru pentru că am posibilitatea, în zilele în care nu sunt la pupitrul știrilor, să fiu producător și să realizez Retrospectiva Săptămânii. Munca aceasta nu se vede pe ecran, dar este tocmai motorul unui jurnal de știri sau al unei emisiuni. Astfel, reușesc să păstrez entuziasmul cu care muncesc și să amân, cât de mult posibil, ziua când voi intra în rutină”.

 Pe lângă informațiile prezentate și analizate în programul de știri, ceea ce diferențiază Telejurnalul TVR MOLDOVA de restul emisiunilor informative de aici este prezența substanțială a informațiilor din România și din întreg spațiul european. De asemenea, faptul că edițiile de la ora 18.00 ale Telejurnalului TVR MOLDOVA se văd și în România, prin intermediul postului TVR 3, iar Telejurnalul de weekend este difuzat și pe TVR INTERNAȚIONAL, permite ca informația din Republica Moldova să fie accesibilă românilor de pretutindeni.

Știrile TVR MOLDOVA sunt urmărite și apreciate și în mediul online, prin intermediul portalului www.tvrmoldova.md, lansat în decembrie 2016. Pe lângă știri, site-ul găzduiește emisiuni și campanii publicistice care captează interesul publicului.

De asemenea, în cei șase ani de activitate, echipa știrilor TVR MOLDOVA a realizat o serie de campanii care au atras atenția asupra unor fenomene de interes general și au schimbat mentalități. Dintre acestea, menționăm: „Diferiți, dar la fel”, „Parteneriat de 10”, „Unire prin Înfrățire”, „Natura sub Cod Roșu”, „Limba Noastră cea Română” și altele.„Mă bucur să fiu parte a familiei TVR deja de cinci ani, o echipă în care mă regăsesc perfect, alături de oameni dragi și profesioniști. TVR MOLDOVA este unul dintre puținele posturi de televiziune din stânga Prutului care aduce în casele oamenilor informații obiective și echidistante și, nu mai puțin important, asigură conexiunea mediatică între românii de pe ambele maluri ale Prutului. Misiunea noastră este un pic mai dificilă, dar nu imposibilă, de a ajuta oamenii să disemineze adevărul de minciună, mai ales în contextual avalanșei de fake news, care otrăvește spațiul informațional al Republicii Moldova”, declară Vasile Munteanu, jurnalist, directorul Știrilor TVR MOLDOVA.

Postul TVR MOLDOVA aduce în casele românilor din stânga Prutului emisiuni de calitate, producție proprie, dar și cele mai îndrăgite programe realizate de Televiziunea Română.

Televiziunea Română a revenit în Republica Moldova la data de 1 decembrie 2013, ca urmare a unei decizii CEDO, după o absență de șapte ani. TVR MOLDOVA este investiția strategică a statului român în mass media din Republica Moldova, prin intermediul Televiziunii Române.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
-4
Ninsoare ușoară
Umiditate:68 %
Vint:5,66 m/s
Sun
-6
Mon
-7
Tue
-7
Wed
-2
Thu
0

Curs oficial BNM 16 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.9996 -0.0000
USD 17.2814 -0.0000
RON 4.3095 -0.0000
UAH 0.6162 -0.0000
RUB 0.2358 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău