Teheranul va face teste ADN asupra rămășițelor generalului Soleimani

  • 05 Ianuarie 2020 12:00
Teheranul va face teste ADN asupra rămășițelor generalului Soleimani

Autoritățile iraniene vor face teste ADN pentru a verifica dacă este vorba despre rămășițele generalului Qasem Soleimani, a anunțat gruparea irakiană pro-iraniană Forțele de Mobilizare Populară. Și rămășițele celorlalte victime ale atacului vor fi verificate genetic, precizează mișcarea paramilitară, citata de Digi24.

Severitatea exploziei a făcut ca rămășițele victimelor să fie împrăștiate și e posibil ca acestea să se fi amestecat, precizează CNN.

Teheranul ar trebui să facă aceste analize înainte de înhumarea generalului, care este programată pentru marți. Funeraliile naționale vor începe însă de duminică.

Analizele vor dura câteva zile și abia apoi rămășițele celorlalte victime irakiene se vor întoarce la Bagdad pentru a fi îngropate.

Corpurile neînsuflețite al generalului Qasem Soleimani și al comandantului-adjunct al miliției paramilitare irakiene pe care o sponsoriza, Abu Mahdi al-Muhandis, au sosit în primele ore ale dimineții de duminică pe aeroportul internațional Ahvaz.

Iranul a declarat trei zile de doliu pentru Soleimani, care a condus Forța Quds a Gărzilor Revoluționare și este considerat un erou.

Mașina în care era generalul iranian a fost lovită vineri de o rachetă trasă din dronă, în apropierea aeroportului din capitala Irakului, unde militarul era în misiune. Vehiculul s-a transformat într-un morman de fiare, iarvictima a putut fi identificată doar după un inel de care nu se despărțea.

Qasem Soleimani comanda acțiunile militare ale Iranului în Orientul Mijlociu de douăzeci de ani. Era omul din umbra deciziilor care se luau în zonă. Zeci de mii de localnici au ieșit în stradă și au ars steaguri americane după asasinarea lui. Acasă, iranienii au plâns la rândul lor și au promis că nu lasă lucrurile așa.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău