Teatrul Verde din Chișinău va găzdui un concert aniversar, dedicat maestrului Eugen Doga

  • 01 Octombrie 2017 13:10
Teatrul Verde din Chișinău va găzdui un concert aniversar, dedicat maestrului Eugen Doga

Teatrul Verde din Chișinău va găzdui duminică, 1 octombrie seara, un concert aniversar, dedicat maestrului Eugen Doga. Evenimentul va începe la ora 17:00 și va aduce în fața publicului muzica marelui compozitor Eugen Doga.

Pe scena Teatrului Verde va evolua, alături de marele compozitor Eugen Doga, și 80 de muzicieni din  Orchestra extinsă a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, sub bagheta dirijorului Dumitru Cârciumaru.

Pe scenă vor urca și artiștii Ana-Maria Donose din România, Maria Bulicanu, Ana Cernicova, formația Akord,Tania Cerga, precum și alți interpreți. La concert va participa 50 de artiști de la Corul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” și un cor alcătuit din 80 de copii.

Prețul unui bilet la concertul dedicat maestrului Eugen Doga variază între 80 și 180 de lei.


Cu prilejul aniversării a 80-a a compozitorul Eugen Doga sunt organizate mai multe spectacole cu participarea nemijlocită a maestrului.

Eugen Doga este considerat de specialiști unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii contemporane, este autorul celebrului vals „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău