Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta spectacolul ”Și cu violoncelul ce facem?” de Matei Vișniec

  • 13 Aprilie 2022 13:40
Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta spectacolul ”Și cu violoncelul ce facem?” de Matei Vișniec

La Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va avea loc vineri, 15 aprilie, la ora 18.30, spectacolul ”Și cu violoncelul ce facem?” de Matei Vișniec, în regia lui Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Sursa citată mai scrie că, potrivit regizorului, piesa remarcabilă a lui Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român în viață, a fost scrisă în 1989 și redă povestea a trei personaje – Bărbatul cu Ziarul, Bătrânul cu Baston și Doamna cu voal. Dialogul lor absurd începe într-o sală de așteptare. Preferând comoditatea unei false așteptări, aceste personaje, la un moment dat, sunt deranjate de Bărbatul cu violoncelul, care cântă insistent, mereu preocupat de acordurile instrumentului său. Pentru el idealul și scopul imediat este să-și perfecționeze interpretarea la violoncel. Cele trei personaje în „așteptare” privesc la început cu îngăduință manifestarea perseverentă a violoncelistului, apoi încep să se revolte și să-l respingă. Caută și găsesc tot felul de metode stupide pentru a-l face să înceteze. Vor reuși, oare, să-l alunge? Și dacă reușesc totuși, ce-i de făcut cu violoncelul? Din distribuție fac parte: Constantin Ghilețchi, Eugeniu Matcovschi, Ion Grosu și Irina Rusu.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul Fără Nume, va prezenta spectacolul ”Genușăreasa” (14+) după Joel Pommerat , în regia lui Mihai Țărnă. Spectacol este creat cu susținerea Ambasadei Franței și Alianței Franceze din Republica Moldova. Potrivit organizatorilor, nimic din ce știm că ar fi povestea „Cenușăresei” nu se păstrează în versiunea pe care regizorul Mihai Țărnă o propune spectatorului. Mama micuței Geanina moare, iar ultimele sale cuvinte pe patul de moarte sunt interpretate greșit și îi schimbă viața copilei. Drama Cenușăresei se regăsește, totuși, în relația pe care o are cu tatăl ei. Este vorba de frica tatălui de a eșua în încercarea sa de a-și reface viața, ceea ce-l determină să anuleze practic propria-i existență de tată. O anti-poveste în premieră despre datorie, sentiment de vinovăție, dragoste, frică și moarte.

În roluri: Cristina Lungu, Ion Munteanu, Mihaela Popescu, Victoria Țurcanu, Antonia Calancea, Rada Mișcoi, Daniel Brânză, Anatol Burlacu, Galina Lazarenco, Felix Podborski și Vitalie Mândrescu.

Tot vineri, la ora 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat  ”A. P. Cehov” va oferi publicului spectacolul ”Prins în plasă”, comedie în două acte de dramaturgul englez de R. Cuni, Teatrul Național  ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Lecția” de Eugene Ionesco, în regia lui Vitalie Drucec, iar la 19.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul "Padam...Padam...", dramă de I. Grinșpun, în regia lui Iuri Harmelin. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău