Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta un spectacol împreună cu Teatrul din Sibiu

  • 15 Noiembrie 2018 18:31
Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta un spectacol împreună cu Teatrul din Sibiu

Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” și Teatrul din Sibiu vor prezenta la Chișinău, pe 25 noiembrie, premiera spectacolului „O sută de minute de libertate”, în regia lui Bogdan Sărătean (România), informează MOLDPRES.

Directorul Teatrului Național ”Satiricus I. L. Caragiale”,  Alexandru Grecu, a menționat că în spectacol joacă actori din cele două teatre din Chișinău și Sibiu.

„Este primul proiect de acest gen organizat la Chișinău și este dedicat Centenarului Unirii. Piesa, semnată de Bogdan Sărătean, a fost scrisă de autor împreună cu actorii celor două teatre. Spectacolul este despre transformările social-politice, economice și culturale, care s-au produs în R. Moldova și România după anul 1990 încoace”, a precizat Alexandru Grecu.

Potrivit acestuia, spectacolul este scris în baza evenimentelor reale, care au avut loc în cele două state. „El ne îndeamnă la o confruntare de idei, ca să vedem ce s-a întâmplat în întreg spațiul românesc în ultimele decenii, noi fiind în căutarea identității”, a mai spus Alexandru Grecu.

Pe 7 noiembrie, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” a participat la Festivalul din Pitești cu spectacolul „Hamlet” de W. Shakespeare, unde Alexandru Grecu a luat premiul pentru regie, iar pe 28 noiembrie va lua parte la un festival, organizat de Primăria municipiului București, la care actorii chișinăuieni vor prezenta spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu.

În noua stagiune, a subliniat Alexandru Grecu,  pe scena teatrului vor fi montate șapte spectacole. El a afirmat că în prezent lucrează la spectacolul „Vin, femei și tot ce vrei” de Andrei Strâmbeanu, un spectacol interactiv, jucat într-un spațiu convențional, premiera căruia va avea loc în luna decembrie.

Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” a fost fondat în 1990 de Alexandru Grecu. În 28 ani de activitate, teatrul a realizat peste 60 de spectacole și a participat la numeroase festivaluri internaționale, obținând mai multe trofee.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău