Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta un spectacol de un dramaturg italian

  • 19 Noiembrie 2021 10:06
Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta un spectacol de un dramaturg italian

Un spectacol intitulat „Hoțul” de dramaturgul italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel, în regia lui Alexandru Cozub, va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, un hoț intră noaptea într-un apartament bogat. El este atât de sigur că proprietarii și-au părăsit cuibușorul pentru mult timp, încât operează printre obiectele de lux aflate în locuință fără grabă, foarte lejer, reușind chiar, pe parcurs, să se certe cu soția sa la telefon. Locuința pe care și-a propus să o prade el o numește, cu nonșalanță și umor, "locul său de muncă". Însă iată că proprietarii apartamentului, ambii implicați în relații de amor extraconjugale, intenționează să folosească în noaptea respectivă, în secret unul față de altul, acest cuibușor de nebunii rămas gol, pentru întâlnirile lor amoroase, scrie sursa citată.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Carnavalul” după I. L. Caragiale, regie Alexa Visarion. Spectacolul este nerecomandat tinerilor sub 14 ani.

Tot mâine, la ora 18.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” readuce în scenă spectacolul ”Vasili Torkin”. Piesa a fost pusă în scenă de către un tânăr regizor din Sankt Petersburg, Alexander Nasenkov, bazată pe poemul lui Alexandru Tvardovsky „Vasili Tiorkin”. Laitmotivul principal al spectacolului este dreptatea bătăliilor pentru viața și libertatea patriei lor, sfințenia acestei lupte, caracterul rus, forța morală a poporului rus și misterul sufletului rus.

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului sâmbătă, la ora 18.30, spectacolul ”Căldură în noiembrie” de Yana Dobreva, în regia lui Petru Vutcărău. Este un spectacol despre dragoste, trădare, iubire, prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. 

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”Parfumierul”, realizat în regia Danielei Burlaca, după romanul scriitorului german Patrick Süskind „Parfumul - povestea unui ucigaș”. Acțiunea romanului are loc în Franța secolului al XVIII-lea, în epoca în care mirosurile sunt molipsitoare. Protagonistul este Jean-Baptiste Grenouille, un monstru cu chip omenesc, născut cu un supersimț al mirosului. El devine ucigaș în serie pentru a putea crea parfumul secret, victimele lui oferind ingredientele necesare.

Duminică, la ora 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Lacul Lebedelor”, balet în patru acte de Piotr I. Ceaikovski, la 17.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Regele Lear” de William Shakespeare, în regia lui Mihai Țărnă, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Vasili” Tiorkin”, la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Ciuleandra” de Liviu Rebreanu, în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”Parfumierul”.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău