Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Tatiana Lazăr

  • 19 Februarie 17:18
Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Tatiana Lazăr

La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc marți, 20 februarie, la ora 18.30, monospectacolul „Dragoste la pachet” de Tatiana Lazăr, în regia Olesei Sveclă. Rolul va fi interpretat de autoare, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, actrița Tatiana Lazăr a menționat că spectacolul este un omagiu adus mamelor care muncesc peste hotare. Ea a lucrat 12 ani în Italia. „...Nimănui n-o să spui câtă frică, câtă foame, cât frig ai tras în Italia. Pentru că nu asta așteaptă ei de la tine. Ești privită cu invidie! Ți-a mers! Ești legalizată! Faci bani! Iar tu vei zâmbi și vei spune că tare-i frumos în Italia...”, mărturisește actrița, care s-a întors acasă.

În context, regizoarea Olesea Sveclă a spus că spectacolul este constituit din amintirile mamelor plecate la muncă peste hotare și ceea ce au trăit copiii lor. „Pe când aveam 10 ani, mama mea, ca și Tatiana Lazăr a plecat la muncă peste hotare. Când Tatiana Lazăr a venit la mine, ne-am propus să facem un text despre mamele noastre, care au plecat și și-au jertfit tinerețea pentru o viață mai bună a copiilor lor. E nespus de dureros, deoarece nici un spectacol, nici un monument pentru mamele noastre n-o să fie suficient la câtă durere au adunat, la câte lacrimi au vărsat ele pentru noi. Fiica mea Casandra joacă rolul copilului care o așteaptă pe mama acasă. Spectacolul este un amalgam de emoții, sarcasm, ironie și durere până la cele mai sensibile note ale sufletului”, a precizat Olesea Sveclă.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul „Geneza Art” readuce în scenă. spectacolul „Jurnalul pacientei”, inspirat din romanul „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides, cel mai bine vândut autor și scenarist britanic-cipriot, în regia Danielei Burlaca. „Jurnalul pacientei” este un spectacol psihologic plin de suspans, o intrigă complicată și provocatoare, care pune în vizor istoria despre crimă și pedeapsă pe motiv de iubire și traume emoționale. Formula artistică aleasă pentru spectacol este asemenea unui tablou pictat în viziunea unui artist care schițează un subiect și oferă frâu liber fanteziei și filmului personal al privitorilor.

Miercuri, 21 februarie, la ora 18.30, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul „The Lucky Strike de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec. Potrivit organizatorilor, un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, de a-i face felul. Între bancuri se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. „O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referință la piesă. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău