Teatrul Național Mihai Eminescu | „O aventură tomnatică” și „Douăsprezece scaune”, în repertoriul dintre 19-25 martie

  • 18 Martie 2018 16:58
Teatrul Național Mihai Eminescu | „O aventură tomnatică” și „Douăsprezece scaune”, în repertoriul dintre 19-25 martie Sursa FOTO: Diez.md

Repertoriu desfășurat al Tatrului Național „Mihai Eminescu”, pentru perioada 13 - 19 februarie 2017

Repertoriu desfășurat 19 - 25 martie 2018

 20 (m) 18.30 “În largul mării”. Una dintre piesele celebrului dramaturg polonez Sławomir Mrożek, „În largul mării”, a fost jucată în premieră, duminică, 11 mai, la Chișinău. Montat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, spectacolul „În largul mării” are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă, regia fiind semnată de Petru Hadârcă.

21 (mr) 18.30 “O aventură tomnatică”: o incursiune in solită în universal casnic al zilelo rnoastre; comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografiere necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt …

22 (j) 18.00  „Casa Zoikăi”:  În varianta inițială, Bulgakov vedea piesa ca pe: “o bufonadă tragică prezentând, pe sub măști, câteva personaje  create de NEP.” O comedie virtuoasă și mistică; personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realitățile crude. Deși piesa are aproape un secol (fiind scrisă în anii ‘20), montarea vizionarului Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima ne stăpânesc viețile împingându-ne spre exod.

Zoia Denisovna, femeie de afaceri organizează în apartamentul său o casă de toleranță sub paravanul unui atelier de modă. Zoia beneficiază de înaltul patronaj al atotputernicului Boris Semenovici Gus. Niște interlopi chinezi fac trafic de cocaină în subsolul spălătoriei și i se strecoară  Zoiei sub piele. La apogeu, unul din chinezi atacă, ucide și jefuiește nemilos și dispare. Împrejur roiesc amenințător reprezentanți obscuri ai forțelor “de ordine”. „Iadul e gol, iar toți diavolii sunt aici...„

23 (v) 18.00  Spectacolul  În ochii tăi fermecători "vorbește" tulburător despre iubirea interzisă, pătimașă, de neatins; transmite dramaticsetea de pur și ideal, de necunoscut și de nemărginire, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu (în interbelic, a fost avocat la Chișinău). În ritm de tangou și romanță eternă,  aventura scenică ne teleportează către întruchiparea misterului feminin, "ru­soai­ca" din lecturi sau din vise. Fiecare ascunde în inimă femeia ireală,"pe veci pierdută, pururi adorată" adulmecată în toate  făpturile întâlnite.

24 (s) 12.00 ”Peppi Ciorap Lung”: un musical aducând în scenă istorii haioase și doldora de înțelesuri, mișcare, dans și melodii de neuitat; năstrușnica Peppi nu se lasă bătută cu una, cu două, face doar ce-i tună prin cap. După o întâlnire cu eroina noastră până și hoții se lasă de meserie! Să privim lumea prin lentil imaginației lui Peppi și de acum în colo nici o zi nu va mai semăna cu alta!

18.00 „Douăsprezece scaune” de Ilf și Petrov – comedie muzicală despre corupție și birocrație, după piesa cu același nume, o nouă adaptare, toată trupa în scenă. Subiectul, același: goana după bogății, corupție, temă actuală și în Md. Eroii –puțin modificați (caractere naționale). Ostap Bender, „maestru al combinațiilor”, cu cei doi amici ai săi – Ippolit Matveevici și părintele Fiodor sunt meru în căutarea comorii ascunse.

25 (d) 18.00 Legendara  „Casă Mare”  de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova.

 Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru și profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, și o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu ratați spectacolul!

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău